Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2014

DALAM SHAKLEE SEMUA ADA

Cepatnya masa berlalu harini..
Lupa harini cuti sekolah jenuh dok melayan 2 hero ni tu X terasa tup2 dah petang...Indahya hidup seorang WAHM :-)So nak sharing sesuatu yang agak bermakna jugak la untuk ros..kalau dulu hari ahad je dapat bersama anak-anak..masa sangat la terhad sampaikan kadang2 xsempat nak cek latihan akif..semuanya serahkan 100% peratus pada teacher akif..rasa bersalah sangat2..so nekad WAHM!!!So demi WAHM serious bersama shaklee :-)Kalau makan gaji dapat ke kita...
1.Naik gaji tiap-tiap bulan?
2.syarikat raikan kenaikan pangkat kita?
3.syarikat buat celebration kejayaan kita?
4.masuk keluar opis flexible hours?
5.bonus atau gaji tanpa had siling?Tapi percaya tak dalam shaklee semua ada!!!!
Semua boleh!Jadi anda nak tengok aje orang berjaya?Takut bersaing?
Jangan risau Allah akan bantu!Takut tiada customer?
Buatlah amalan menjemput rezeki!Takut tak berjaya?
Buat dulu baru tahu!

_percaya kepada diri-mencipta keajaiban_ros_

BASIC H MEMBANTU ANDA UNTUK BERJIMAT

BASIC H PENCUCI SERBAGUNAHai semua..
Mai duduk rapat2 baca entry ros ni jap..hihi
Nak story sikit pasal pencuci organik BASIC H  Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit @ sistem pernafasan.Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormonBahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasanPekatan pencuci super organik BASIC H tidak mengandungi bahan2 diatas mahupun bahan2 berbahaya yang lain..Perbezaan SHAKLEE;
♥SELAMAT♥●tidak bertoksik
●tanpa gas beracun
●tanpa bahan kimia berbahaya
●tanpa bahan pewangi
●lembut pada tangan
●pH seimbang
●tanpa klorin
●berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
●kepekatan berganda -16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
●dua …

ADAKAH UBAT DENGAN SUPPLEMENT?

PERBEZAAN ANTARA UBAT DENGAN SUPPLEMENT

Medicine ( Ubat )

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh…