Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2014

Pisang Goreng Cheese Coklat Sedap Licin Dalam Masa 5minit

Pisang Goreng Cheese Coklat Sedap Licin Dalam Masa 5minit
Petang-petang sejuk macam ni sedapnya dapat nikmati pisang goreng cheese coklat dengan teh panas-panas..kebetulan dengan rajinnya harini p scrool fesbuk nampak la anak downline ni dok tulis pisang goreng cheese coklat petang ni ada jual..laju lah si mak ni ambil telefon dok berwhatsapp si kak nana..dengan rakusnya oder 10pieces dengan harga Rm4.00



Jeng-jeng..jangan terliur ya sebab memang sedap Pisang goreng cheese coklat ni..yang berada di kawasan besout,sungkai perak boleh dapatkan pisang goreng cheese coklat ni dengan kak nana ye..sangat berbaloi 5 pieces Rm2,10 pieces Rm4..sedap,murah dan berbaloi-baloi..
Sebelum ni dok tengok kat fesbuk je tapi yang jualnya jauh-jauh..masuk tv pun yang jualnya di area KL..masa tu leleh air liur je la..hehe
Sekarang tak perlu terliur lagi..nak oder call ataupun Whatsapp je kak nana ditalian 017-5414744..
Yang berada di area besout nak rasa pisang goreng cheese coklat boleh hubungi kak nana teru…

Hantaran Kahwin Shaklee Untuk Yang Tersayang

Assalamualaikum...

Selamat petang dan apa khabar semua.. petang-petang ni dok terfikir dan terngiang-ngiang ditelinga yang adik bongsu nak bertunang..kiranya last majlis dah ni..dari 10 beradik 9 orang dah mendirikan rumah tangga,tinggal si bongsu ni je lagi sorang..disebabkan kakaknya tauke shaklee boleh la sponsor produk shaklee..hihi..so terfikir akan Hantaran Kahwin Shaklee Untuk Yang Tersayang.. Ditambah pula dah nak mula cuti sekolah ni.. ada tak yang nak langsungkan majlis?Majlis Bertunang ke?

Majlis Kahwin ke?


Dah siap ke hantarannya??

Bagi anda yang masih tercari-cari barang yang nak diberikan ke sebelah pihak, apa kata anda hadiahkan si dia dengan suplemen.

Okay tak? Yang penting anda sihat, si dia pun sihat. Ke arah keluarga sihat  In Shaa Allah..Macam contoh kat bawah ni..

Cantik kan?




Haaa..ni contoh-contoh hantaran kahwin shaklee yang ros dapat dari google.Boleh la jadikan contoh untuk gubahan nanti..boleh la korang ambil ilham sekali nanti
So anda semua yang masih tercar…

Resepi Cheesekut Sedap Sehingga Menjilat Jari

Assalamualaikum..Selamat pagi kepada semua pembaca..alhamdulillah kesihatan anak-anak bertambah baik maka tersedialah cheesekut sedap ini..macam-macam idea untuk tambahkan selera makan anak so google-google jumpa resepi ni...dulu-dulu memang suka beli tapi harini nekad nak buat sendiri nak bagi suami dan anak-anak syurga makan..resepi yang sangat simple..sebelah tangan pun boleh siap..cewahhhh...hehe..semua peringkat umur sangat sukakan cheesekut ni..bila dimakan masa sejuk bertambah sedap..

Okey lah jom ambil pen dan kertas noted siap-siap dalam buku resepi ye
Bahan-bahan cheesekut
●Susu dutch lady full cream ●Susu pekat ●Cream cheese ●Biskut 4 segi ●Serbuk vico @ milo ●Nestum

Bahan mixer
●Cheese cream 125gram  ●susu pekat setengah cawan ●susu ducth lady suku cawan.. ●3sudu nestum
★pukul@putar hingga sebati..(saya blend je semua senang..hihi)

Cara-caranya
●Susu ducth lady letak dalam bekas celup biskut jangan sampai lembik.. ●Letak dalam bekas sapu cream cheese yang diputar tadi.. tab…

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

Petua Hilangkan Parut Jerawat, Gatal-Gatal dan Selaran Matahari







Parut di bahagian muka atau badan akibat dari jerawat, gatal-gatal disebabkan allergik atau parut akibat selaran matahari akan bertukar menjadi kehitaman. Wajah akan nampak kusam dan tidak bermaya. Begitu juga dengan kulit yang lain.

Parut terbentuk dari proses penyembuhan luka secara semulajadi. Sebab tu la bila jerawat dah mulai kering, ia akan meninggalkan kesan hitam.

Atasi parut jerawat dengan;

Daun Lidah Buaya

- Digunakan sejak zaman dahulu lagi.
- Mempunyai asid amino dan lignin yang amat baik untuk merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baharu.
- Ambil beberapa helai daun lidah buaya, kemudian ambil lendirnya.
- Sapukan lendir tersebut pada parut atau kulit wajah sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Kulit Kayu Manis

- Kisar atau lumatkan beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan bersama sedikit air dan sapukan pada parut.
- Merupakan sejenis rempah ratus untuk menambah perasa dalam makanan.
- Dik…

RESEPI DAPUR:Ikan Goreng Sweet Sour

Bertemu lagi kita di Resepi Dapur Minggu ini bersama chef Kakton..ewah-ewah chef konon..chef kepada suami dan anak-anak syurga kami.Resepi campak-campak je ni tapi bila pekena dengan nasi panas-panas perghhhhh terangkat semua yang makan..hihi
Di hujung minggu yang mendung ini dan disebabkan itu tidak kemana-mana maka terhasil lah Resepi Ikan Goreng Sweet Sour in da house
Bahan-bahannya;
●4 ekor ikan temenung ●sebiji bawang besar(dihiris dadu) ●4 ulas bawang putih(diketuk) ●2 biji buah tomato(dipotong dadu)
●lobak merah
●Bunga kobis ●Cili kisar(1 sudu) ●Sos Tiram(1 sudu)
●Sos Cili(3 Sudu)
●Gula
●Garam
●Daun Sup+Daun Bawang


Cara-Caranya;
1.Yang pertama wajiblah goreng ikan dulu ye..goreng garing-garing ye baru sedap
2.Kemudian..bahan-bahan yang dipotong dadu dan diketuk tadi ditumis hingga naik bau..campak-campak je baru sedap..hehe
3.Masukkan cili kisar,sos tiram,sos cili dan bila dah agak naik bau campak pulak lobak merah dan bunga kobis yang telah dipotong mengikut kretiviti  masing-ma…

Promosi November 2014:Combo Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum..


Semua sudah sedia maklum bahawa bulan ni adalah Promo Omega Guard Shaklee..Mungkin ada yang tahu itu je, tapi ramai juga yang tidak tahu bulan ni juga ada 2 promo iaitu Combo Omega Guard yang pastinya meletop bulan ini. Mana tak meletopnya, anda boleh buat pilihan nak beli Omega beli 6 FREE 1 atau Beli twin pack Omega Guard dengan mendapat potongan 5%.


Promo November 2014: Omega beli 6 free 1



Menarik sangat dengan pembelian Omega Guard beli 6 free 1 ialah anda akan mendapat :

●FREE 1 botol Omega Guard RM136
●FREE Shaklee Membership RM65
●FREE Postage RM10
●Cash Back RM30+
●Add join Group Whatsapp/Fb/Telegram untuk info2 terkini shaklee

Penjimatan Yang berbaloi-baloi jimat


Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee

●Orang yang ingin kurus
●Orang yang ada penyakit jantung
●Orang yang ada penyakit darah tinggi
●Orang yang ada kolestrol tinggi
●Kanak-kanak
●Warga emas
●Ibu Menyusu
●Ibu Mengandung (trimester ke2)


Jom rebut peluang keemasan ini, ingat tau hanya bulan ini sahaj…

Nebulizer Dengan MyImam

Assalamualaikum..

Jumaat penghulu segala hari..alhamdulillah dapat bersiaran semula selepas 2 hari menyepi..musim hujan sekarang ni makanya virus demam melanda.MyImam bukan setakat demam malah paling merisaukan hingga terpaksa mengambil nebulizer setiap kali batuk xhenti-henti..tidur malam kami hanya 1 jam demi menjaga anak syurga ini..moga Allah kuatkan hati kami suami isteri In Shaa Allah


Ni bakal myimam yang no2..selang seminggu dari si abang si adik pulak..
Ni si abang seminggu yang lalu
Dugaan demi dugaan..alhamdulillah kami suami isteri kuat menerima dugaan ini..mungkin ada hikmah dan Allah ingin menguji kami sabar @ tidak menjaga pinjaman ini..syukur kami yang terpilih untuk diuji..sikit pun xmengeluh malah lebih bersyukur..moga Allah merahmati kehidupan kami sekeluarga
Bukti mata mama xcukup tidur..hehe

In Shaa Allah myImam dah sihat sepenuhnya nanti saya nak share kebaikan omega untuk anak semput pulak..stay tuned ya..

Salam sayang dari saya,

** These statements have not been ev…

Tips Awet Muda

Selamat pagi..
Haa sudah apa kaitan Tips awet muda dengan gambar tidur ni..hehe
Okey-okey jom sambung baca..sebenarnya Tips Awet Muda Adalah tidur yang cukup..haaa baru kena dengan tajuk dan gambar kan?
Semestinya dengan tidur yang mencukupi mampu membuat kita akan lebih bertenaga Dan bersemangat Sepanjang hari..bila semangat muka pun senyum je jadi awet muda selamanya
Ni jadual tidur yang selalu saya amalkan hasil perkongsian dari majalah Pa Ma
Kekalkan Jadual Waktu Tidur
Tidur pada waktu yang sama setiap hari termasuk di hujung minggu dan hari cuti. Konsisten setiap hari membuatkan badan anda terbiasa dengan kitaran jadual tidur tersebut
Perhatikan Makan Dan Minum Anda
Jangan masuk tidur jika perut berasa lapar atau terlampau kenyang. Rasa tidak selesa akan membuatkan anda kerap terjaga. Kesan rangsangan nikotina, kafein dan alkohol yang mengambil masa berjam-jam untuk hilang juga akan mengganggu tidur anda

Cipta Ritual Waktu Tidur
Lakukan perkara yang sama setiap malam sebelum tidur seper…

Lindungi Jantung Dengan Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee melindungi Jantung Anda. Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak Omega 3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh.


Omega Guard Shaklee membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak Omega 3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak Omega 3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular, di samping membantu memelihara tekanan darah  dan paras trigliserida yang normal. Omega 3 juga dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Antara kebaikan omega 3 dalam omega shaklee

Untuk jantung


●Mengurangkan risiko insiden  serangan jantung.

●Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung.

●Mengurangkan risiko mendapat denyutan  jantung tak menentu.

●Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic Heart Disease).

●Mengurangkan risiko serang…

Shaklee Lebarkan Sayap Ke Indonesia

Wow!!!!Berita baik pada anda yang berada di Indonesia..kini Shaklee Melebarkan Sayap disana..bukan lah kini pun,hehe tapi dah masuk 2 tahun pun shaklee disana
Kepada warga indonesia yang berminat untuk berbisnes dan kekal sihat sentiasa, anda boleh menjadi ahli shaklee melalui saya.

Dan apa yang menarik, shaklee baru sahaja memasuki indonesia pada June 2012 dan sekarang shaklee sudah bertapak di indonesia selama hampir 2 tahun serta mendapat sambutan yang sangat hebat di indonesia.


Ada duta shaklee tau disana...tadaaa


Anang dan Ashanti merupakan salah seorang artis indonesia yang mula menyukai shaklee.Kawan-kawan saya dari indonesia yang berminat ingin mengenali produk shaklee ataupun ingin menjadi ahli shaklee boleh hubungi saya ya




Berminat nak jadi ahli shaklee?
Click sini lama-lama Keistimewaan Bisness Shaklee


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ------------…

Tips Sembelit Ketika Berpantang

Assalamualaikum semua..Selamat pagi semua..alhamdulillah selesai dhuha pagi ni..tenang je rasa..sambil-sambil teman anak tengok tv tiba-tiba teringat masa dalam pantang bersalin dulu siksanya sembelit..maka terhasillah entry kali ini bertajuk Tips Sembelit Ketika Berpantang

Bila tiba masa pantang je mula lah masalah yang paling kerap dihadapi oleh para ibu berpantang ialah sembelit dan ada yang menyebabkan terjadinya buasir pun ada. Nak masuk toilet pun takut masa tu..seramnya.. Risau pulak takut terbuka..

Entry kali ni saya nak share dengan anda semua Tips Sembelit
Tips 1:Minum Banyak Air Masak Minum banyak air masak, maksudnya bukan segelas dua. Minimum adalah 3 liter. Ini bagi memastikan najis yang keluar lembut dan tidak menyakitkan. Bagi ibu yang mengambil jamu atau herba kampung, amat penting memastikan pengambilan mencukupi.
Tips Minum Air 3 Liter : Beli air mineral botol kecil (500ml), letak di setiap tempat yang kita selalu duduk 2 botol. Bila anda lihat botol tersebut, pasti a…

Tips Kempiskan Perut Bak Si Cantik elsa Frozen

Tips Perut Kempis Bak Si Cantik elsa Frozen
Perut kempis sememangnya menjadi idaman semua orang, tidak kira lelaki mahupun wanita. Faktor utama yang mempengaruhi ukur lilit pinggang adalah gaya hidup.
Jika anda tidak amalkan gaya hidup  yang sihat, seperti mengawal pemakanan dan melakukan senaman, amatlah MUSTAHIL untuk anda memiliki perut kempis.
4 Jenis Makanan Yang Perlu Anda Hindari1.Pemanis Buatan Elakkan mengambil pemanis buatan yang terdapat dalam makanan pencuci mulut seperti kek dan gula-gula.
Pemanis buatan sebenarnya dihasilkan khusus bagi mereka yang mengalami masalah diabetes.
2.Sayuran Bergas Tahukah anda, walaupun sayuran amat penting kepada kita dalam menguruskan badan, namun ada beberapa jenis sayuran yang tidak sesuai di amalkan oleh mereka yang nak kurus. Antaranya ialah, brokoli, kubis, kailan dan sebagainya. Jika di ambil secara berlebihan, ianya boleh menyebabkan perut kembung.
3.Makanan Ringan/Awet Makanan ringan seperti keropok, kentang dan makanan dalam tin mer…

Cara Makan Omega Guard Untuk Kanak-kanak

Omega Guard Shaklee atau erti kata lain minyak ikan memang rata-rata yang memahami kepentinganya pasti tidak teragak-agak untuk memberikannya kepada anak-anak

Omega Guard berbentuk kapsul jernih  yang mengandungi minyak ikan. 
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan


Mengandungi minyak ikan Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. Imuniti badan Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran Sistem peredaran darah yang teratur Kebaikan minyak ikan kepada kanak-kanak



●Meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak
●Membantu merawat asma di kalangan kanak-kana
●Membantu kanak-kanak yang mengalami ADH…

Resepi Kerang Goreng Kicap

Disebabkan weekend ni tak kemana-mana makanya terhasilnya hidangan enak ini..hehe..Dari dapur masterchef harini Kerang goreng kicap in da house


Lebih enak dimakan bersama nasi putih panas-panas..masuk je dalam mulut dah mula merasai kenikmatan manis-manis pedas kerang goreng kicap ni..

Sebelum terliur mari mencatat resepi ini
Resepi Kerang Goreng Kicap
Bahan-bahan;
●Sekilo kerang(dicuci bersih) ●3 batang serai ●3 biji bawang besar bersaiz sederhana ●Cili api mengikut tahap kepedasan(siapa suka pedas boleh letak banyak..siapa xsuka 5 biji pun dah pedas ●1 inci halia(jangan banyak-banyak nanti terlebih bau halia ●5 ulas bawang putih (Semua bahan diatas diblend bersama air) ●Kicap ●Gula●Garam






Cara-cara menyediakan
1.bahan yang diblend di tumis sehinga naik bau dan pecah minyak2.masukkan kerang gaul sebati dan tuang kicap 3.tambahkan perasa gula dan garam secukup rasa 4.goreng hingga kerang terbuka mulutnya..hehe 5.Tadaaa..siap dan boleh dihidangkan dan makan dengan nasi panas-panas ye..
Selamat…