Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

KHASIAT PERFORMANCE DRINK

KHASIAT PERFORMANCE DRINK SHAKLEEDah bersedia ke???Tak lama lagi kita akan menempuh bulan Ramadhan yang mulia. Jadi sebelum itu, jom kita check dulu stok-stok supplement untuk bekalkan tenaga tu dah cukup ke belum.Pada ros saranan yang terbaik untuk tambah tenaga eloklah ambil Performance Drink Shaklee ni.. 1 canister ni tahan hampir 2 bulan tau. Kalau jarang2 di ambil, lagi lambat lah nak habis kan??Mengapa ros katakan Performance Drink ini sangat bagus?1. Kerana ia membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan2. Kerana ia baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf & otot)Apakah manfaat utama Performance Drink ini?* Meningkatkan daya ketahan  badan
* Membekalkan tenaga & daya ketahan fizikal
* Mencegah penyahidratan
* Mengekalkan paras gulaSiapa yang sesuai untuk mengambil Performance Drink ini?# Atlet
# Mereka yang berpuasa
# Mereka yang sebelum & selepas pembedahan
# Mereka yang suka tidur lewat
# Mereka yang cepat keletihan
# Mereka yang …

IBU HAMIL & MORNING SICKNESS

Adakah 'MORNING SICKNESS' itu petanda yang BAGUS???Jawapannya ialah ya dan tidak! Loya adalah petanda baik bahawa hormon kehamilan anda berada pada tahap yang tinggi. Sebaliknya, jika anda tidak mengalami mabuk hamil, ini tidak bermakna ia satu tanda buruk. Kita tidak tahu dengan tepat apakah penyebab mabuk semasa hamil, tetapi ia dipercayai berkaitan dengan hormon human chorionic gonadotrophin (hCG). Badan anda menghasilkan hormon ini dalam kuantiti yang tinggi sehingga plasenta mengambil alih tugas menyelia perkembangan bayi dan menyalurkan nutrisi kepadanya. Plasenta mula menjalankan tugasnya di antara minggu ke-12 dan minggu ke-14. Ini berlaku kebetulan dengan masa di mana risiko keguguran berkurangan. Jika anda mengandungkan anak kembar dua atau tiga, tahap hormon kehamilan anda lebih tinggi. Maka adalah normal bagi anda mengalami mabuk yang lebih teruk daripada ibu-ibu yang mengandungkan seorang bayi. Tahap hCG yang tinggi merupakan tanda bahawa kehamilan anda berjalan l…

AWARD?NC???apakah??

Apa itu NATIONAL CONFERENCE (NC) SHAKLEE???Tengok wall fb penuh cerita tentang NC oleh pengedar2 shaklee kan?Mesti tertanya2..apala yang depa duk cite ni.National conference ni adalah mega event yang dianjurkan oleh Shaklee bagi meraikan kejayaan pengedar-pengedar shaklee yang berjaya mencapai kriteria2 tertentu selama 1 tahun(tapi ros 10 bulan je..ececeh)CEO Shaklee MR.ROGER BARNETT (beliau juga CEO BURBERRY dan CEO BEAUTY.COM dari California,USA juga turut sama hadir bagi menyampaikan award2 ini.
Memang inspiring sungguh!!!Tahun ini yang menariknya ialah...
Lebih kurang 85% Penerima award adalah Muslim.i'm sooo proud i' m one of them. :)Masyallah ramainye Jutawan2 muslim rupanya!!!Gaya hidup yang humble..xshow off..dressing menutup aurat..24 jam bersama suami dan anak2...yang sibuk bercakap tentang KEJARLAH AKHIRAT..DUNIA AKAN MENGEJAR KITA..Mana nk cari suasana kerja yang seperti ini??Suasana inilah yang saya cari selama ini.
Kaya dunia..kaya akhirat :)Alhamdulillah..award …

CINCH TEA MIX BANTU ANDA UNTUK KURUS

CINCH ENERGY TEA MIX SHAKLEESiapa yang belum pernah dengar pasal CINCH ENERGY TEA MIX Shaklee..
Mesti ramai yang tidak tahu kan yang Shaklee pun ada Produk berasaskan Teh ni...CINCH ENERGY TEA MIX ini termasuk dalam Set Kurus Shaklee...
Kenapa ye dia dimasukkan dalam Set Kurus Shaklee:Sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada yang tengah dalam proses diet yang sihat untuk kurus...Ros nak kongsikan dengan kawan-kawan kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX ini* sebagai penggalak TENAGA semulajadi
* Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX 1) TAURINA
2)MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun
3)RED TEA EXTRACT
4)WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
5)ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali…

RIANG RIA RAYA BERSAMA OSTEMATRIX

SIAPA YANG MEMERLUKAN OSTEMATRIX??Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!Jika anda mengalami masaalah sembelit, ostematrix boleh membantu melancarkan dan mengurangkan sembelit. Kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium si…

ESP PROTEIN TERBAIK UNTUK TUBUH BADAN

PROTEIN UNTUK BINA SEL BADAN KITABismillah..
Baru nak masuk SOHO..moga jun ini membawa keberkatan kepada kita semua..sebelum nak masuk SOHO tadi tiba-Tiba perut krotttt kretttt kroooott kreettttt pulak..huhu lapar menghantui diri ku..so bancuh ESP+HORLICK sat..so terkaranglah entry kebaikan ESP malam ni..heheKalau xcukup PROTEIN apa akan BERLAKU????-Rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
-kolesterol tinggi
-tekanan darah rendah
-jadi pening
-punca ulser perut + ulser usus
-luka lambat sembuh akhirnya berparut.ganggu penglihatan / lama
kelamaan jadi kabur.
-antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan
penyakit yang datang. Kurang ketahanan.korang ada tak tanda-tanda kekurangan protein? Haaaaa kalau ada,better ambil ESP nih. Boleh tahan sampai 2 bulan tau!KEBAIKAN ESP1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semak…

KELEBIHAN VITAMIN E

PROMO JUN!!!RM0.00 Shaklee: Jun'14 Buy 6 Free 1 Promotion - Vita-E Complexc(00P202) RM894 Place your order now! TQAlhamdulillah terjawab jugak promo apakah bulan ni..so mesti ramai yang tahu kan KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE :-)1 kg  benih gandum || 500ml minyak safflower || 8kg bayam || 500g badam
=
400 UI vitamin EHaaaa.. boleh nak telan sebanyak banyak benih gandum, minyak safflower, bayam dan badam untuk mendapat keperluan Vitamin E harian secukupnya?? Mustahil kan?So Shaklee ada penyelesaiannya.Apa yang membuatkan shaklee berbeza?Ia dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.
Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara mebran sel, sel darah merah dan tisu tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semu…

MANFAAT UTAMA CoQ Health

CoQ Health Plus ShakleeAssalamualaikum..harini nak cite apa itu CoQ Health plus shakleeOkey jom tambah ilmu sikit harini :-)1.Co Enzim Q10 - nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada di setiap sel. 2.Vitamin E - vitamin larut lemak, melindungi tubuh dari radikal bebas, serta juga mencegah penyakit seperti PMS, mengurangi keletihan dan memperlambat penuaan badan yang disebabkan oleh proses pengoksidaan. Bersifat antikanser, antioksida. Membantu menguatkan akar rambut.3.Ekstrak Teh Hjau - antikoksida, membantu mencegah kerosakan akibat radikal bebas, mengandungi vit E dan C - untuk kulit, rambut. Mengawal kadar kolesterol dlm tubuh, membantu mencegah kanser, mengurangkan risiko strok, darah tinggi dan penyakit berkaitan hati. Menambah stamina,menghilangkan keletihan. Kandungan bioflavonoid dalam teh hijau juga dapat memperkuat sistem pencernaan. Memberi manfaat ukt kesihatan gusi.1 kapsul CoQ Health bersamaan dengan 28 cawan brokoliManfaat Utama
Kesihatan Jantung-Mengurang…

MUDA BERSAMA COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Tampak MUDA , Rasa MUDA dengan Collagen Powder ShakleeAssalamualaikum selamat malam semua... Sementara menunggu detik cloaing ni ros nak cerita pasal COLLAGEN POWDER SHAKLEE.. Ada apa dengan Collagen ni? Kenapa kita perlukan Collagen?Kolagen diperlukan oleh badan untuk pembentukan organ kita seperti tendon. jantung, ovary, kulit dan tulang. Shaklee Collagen Powder mempunyai jisim molekul serendah 1,000 dalton bagi penyerapan unggul. Diekstrak dari SISIK IKAN MERAH. Kenapa sisik ikan merah? Tak guna ikan lain.. Sebab ikan merah adalah ikan yang hidup di dasar laut dan tahan lasak dan tahan tekanan. Patutla! Tahan lasak rupenye ikan ni.. Sesuai dengan kebaikan yang dihasilkan.Mengandungi 7 ramuan utama untuk mempertingkatkan  keberkesanan kolagen dan menyokong kecantikan luar & dalam.Kebaikan Utama Kolagen Untuk Badan Kita :-a) Anti - penuaan : Mengurangkan garis-garis halus di muka dan tangan.b) Keanjalan : Membantu menganjalkan otot-otot yang kendur..pada sesiapa yang suka pegi gy…