Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Nak Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Pantas?

Jerawat?Mesti stress kan?nak fikir cara untuk hilangkan jerawat lagi..nak fikir cara hilangkan parut lagi..semualah nak kena fikir..huwaaa sangat stress
Meh sini saya nak share CARA UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT1-Pastikan tidur yang mencukupi ●Dapatkan tidur yang mencukupi kerana tubuh badan dapat menjana sel-sel kulit yang baru dan mengeluarkan toksin dari badan
2-Masker muka sekurang-kurangnya seminggu sekali●Belailah wajah dan leher dengan buah-buahan yang dirasakan berkhasiat..contoh sengkuang,timun selama beberapa minit..lepas tu bilas dengan air bersih
3-Gunakan Pencuci Muka Yang Sesuai ●Pencuci muka yang baik adalah  sudah semestinya yang bebas kimia
Jadi disini ada cara mudah saya nak kongsikan dengan anda semua untuk bantu hilangkan bekas jerawat dengan pantas

1.Vitamin E ●Dengan Ekstrak Biji Anggur yang mampu menghilangkan parut jerawat Dan parut lain.Vitamin E ini mengandungi anti oksida yang tinggi dimana mampu menyembuhkan parut kulit apabila disapu parut makin berkurangan
●Vitam…

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia Diperlukan!!

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia Diperlukan.. Saya mencari 10 yang terawal❗❗❗
Berita baik untuk mereka yang ingin menjana pendapatan tanpa had dengan Shaklee.

Berita baik  juga untuk pengguna setia Shaklee juga yang ingin mendapatkan potongan harga 15% sehingga 20%

Kini Anda Boleh Dapatkan Produk Shaklee Dengan Pengedar Shaklee Terbesar Di Malaysia dengan HARGA AHLI sambil menjana pendapatan tanpa had.

Kami hanya mencari 10 orang yang TERAWAL sahaja❗❗

Hubungi : 019-5753504 (Ros) untuk lebih maklumat


Bagaimana untuk mendapatkan potongan 15% - 20%(Harga Ahli)

Anda hanya perlu mendapaftar dengan yuran keahlian serendah RM 65 seumur hidup atau Capai pembelian tertentu yang melayakkan anda mendapat keahlian secara PERCUMA seumur hidup.

Kelebihan mendaftar dengan team shaklee di Malaysia

1. Layak mendapat potongan harga 15%-20% dari harga biasa

2. Layak mendapat bonus berbentuk duit tunai setiap 14 haribulan setiap kali mencapat point.

3. Tidak perlu simpan stok kerana Shaklee akan membantu…

Testimoni Vivix Untuk Diabetes

Alhamdulillah..gembira rasanya bila satu persatu menerima testimoni vivix..
Bila dapat selesaikan masalah kesihatan customer hati rasa sungguh bahagia dan syukur pada Allah kerana yang baik itu semua dari Allah..Allah yang telah merencanakan semuanya..alhamdulillah


Vivix bukan sahaja untuk masalah Diabetes,malah untuk kanser,SLE,Tibi,perokok,awet muda pun boleh
Testimoni Diabetes bersama customer saya






Dengan setiap pembelian 2botol vivix melayakkan anda join free membership shaklee beserta cash bonus ditengah bulan berikutnya..
Boleh lah anda hadiahkan vivix ni kepada insan tersayang kerana dengan 1 botol vivix mampu memberi kegembiraan kepada mereka..
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
Fb:Rose Nazyiana
Fb Pages:cahayacin…

Buah Nam Nam

Assalamualaikum..
Selamat petang dan selamat sejahtera.. Anda semua pernah dengar x dengan nama sejenis buah ni iaitu Buah Nam Nam@ dipanggil buah katak puru? Begini rupanya

Sedap tau buah ni.. Bagi peminat buah Nam-Nam @ buah katak puru ni memang sedap dimakan begitu saja atau dicicah dengan kicap,garam atau kuah rojak. Rasanya masam-masam manis apabila sudah hampir masak. Ada sesetengah tempat yang menggunakan buah ini untuk dibuat kerabu. Selain itu, ia juga digunakan untuk menghilangkan bau hanyir ikan/daging/ayam.

Kebaikan buah ni;

-Buah – Boleh dimakan segar atau mentah, dicicah dengan garam atau dijadikan bahan rojak, jeruk atau manisan (halwa). Boleh juga digunakan sebagai campuran sambal.

-Daun muda :- Rebusan daun muda nam nam sebanyak 5, 7 atau 9 helai ini berkhasiat
untuk :

– meringankan gejala cirit-birit atau ‘diare’
– melancarkan air mani
– mengubati penyakit kencing batu.
– penawar darah tinggi dan kencing manis
– kuruskan badan.

Biasanya buah ni ada disekitar kampung-kampu…

Testimoni Berjaya Bersama Esp

Ehem-ehem..Sebelum beli apa-apa produk mesti nak tengok testimoni berjaya dulu kan?saya pun macam tu jugak..disebabkan promo Esp hanya tinggal hampir 5 hari sahaja lagi makan harini saya nak share dengan anda semua testimoni-testimoni menarik dan berjaya dari ESP
Siapa yang perlu ambil ESP??
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna
4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit
7. Orang yang alergik atau alahan.
8. Wanita ingin menguruskan badan
9. Pesakit yg baru lepas menjalani pembedahan atau ibu yg bersalin ceaser















Banyak lagi tes…

Keistimewaan Alfalfa

Assalamualaikum..

Selamat malam semua..lambat rasanya mengarang harini.Hari weekend la katakan bz sokmo dengan aktiviti luar bersama keluarga tersayang..tapi tetap bersemangat nak share dan terus share kekuatan diri ini walaupun letih..hehe

Sebenarnya saya amalkan alfalfa complex.Badan jadi ringan je bila bangun dari tidur..memang bertenaga lah


Meh tambah ilmu sikit malam-malam ni..sambil-sambil dok layan akademi fantasia tu sambil-sambil jeling-jeling sini ya..
20 Manfaat Alfalfa
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahan…

Kenali Vitamin B Complex Shaklee

JOM KENALI VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE
Vitamin B Complex ni adalah antara gabungan vitamin kecantikan, yang menjadi kegilaan ramai.. bukan itu sahaja, vitamin B-complex ni, sangat sesuai diambil bersama-sama supplemen untuk weight gain dan supplemen kesuburan. 
SEKILAS MENGENAI VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualitiIni adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% dan asid folikKesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin b-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh
Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui pencern…

Bawang Putih Mampu Cegah JERAWAT

Jerawat!!!Selalu menganggu kehidupan kita..semakin runsing memikirkan masalah semakin bagai cendawan tumbuh ia menakluki muka..uissshh seram kan?malu kan tetiba tumbuh jerawat??
Sebelum tu jom kenalpasti keduduan jerawat anda.Jerawat akan timbul bila berlakunya masalah didalam badan kita;
1.Jerawat Di Belakang Badan ➡Anda menghadapi masalah hormon
2.Jerawat Di dahi ➡Anda menghadapi tekanan/stress
3.Jerawat Di Sekitar Mulut ➡Anda menghadapi masalah perkumuhan dan sembelit
Pelbagai cara kita boleh lakukan untuk merawat masalah jerawat ini..salah satu nya adalah dengan suplemen shaklee iaitu Garlic Complex.So anda boleh amalkan garlic untuk kurangkan masalah jerawat anda



KELEBIHAN YANG TERDAPAT PADA GARLIC COMPLEX keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik t…

COD Shaklee Dapat Biskut

Assalamualaikum..Cuaca Sejuk suam-suam kuku petang ni..nikmat dapat makan biskut petang-petang ni bersama anak-anak syurga..

Al kisahnya Cod Shaklee jam 4 tadi plus dapat biskut raya..elok sangat jam-jam gini dapat makan biskut memang xterkata la enaknya..serius memang sedap!!!ada 3 jenis biskut dalam bekas tu..biskut tart nenas,biskut tembikai dan biskut almond london..


Walau pada asalnya kenal hanya di alam maya tapi ukhwah kami berpanjangan..alhamdulillah..semoga Allah murahkan rezeki customer saya ni..dah la dia yang datang Cod Shaklee dari bidor ke besout..Datang bawakan biskut lagi untuk saya..Alhmdulillah rezeki harini..kalau dah tertulis itu rezeki kita dari merata tempat tetap cari kita..syukur Ya Allah kerana memilihku ke jalan ini..
Kalau ada sesiapa nak cuba biskut ni boleh inform saya..saya tolong oderkan biskut ni pada customer ni..hehe
Ok lah sampai disini dulu.. Bertemu di lain siaran ya..
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Thes…

Cash On Delivery@COD Shaklee Perak

Assalamualaikum.. Selamat menyambut hari Depavaali kepada yang menyambutnya..yang xsambut tu mesti tengah rehat-rehat bersama keluarga kan?dah lunch ke korang??
Ok sambil duduk rehat-rehat tu meh baca entry saya sikit..Harini saya nak tulis bab kawasan yang biasa saya lakukan perkhidmatan CASH ON DELIVERY ataupun singkatannya ialah COD.Sekarang ni lebih ramai suka khidmat ni kerana banyak faedahnya..Lebih cepat barang yang anda ingin milikinya dan yang paling penting jimat pos serta boleh terus face to face saya consult cara pemakanan..
Untuk itu sesiapa yang ingin mendapatkan produk shaklee di area besout,sungkai,trolak,slim river,tg malim boleh hubungi saya di talian 019-5753504(ros)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
 …

Jemu Aih Tengok Botol Basic H!!

Hai hai semua..Selamat petang dan semoga anda yang mengikuti entry kali ni berada didalam keadaan sihat walafiat,kaya dan berjaya!!
Yeayyy harini bukak botol Basic H yang baru setelah 6bulan penggunaan baru habis..naik jemu nengok botol Basic H yang lama tu..hihi
Saya sangat cintakan Basic H sebab ia memudahkan urusan kerja surirumahtangga seperti saya..yang penting ianya selamat Dan berkesan.Dan juga semestinya semulajadi

Tahukah Anda?Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan.Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve meruapakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merangsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan.Pekatan pencuci super Organik BASIC H tidak mengandungi bahan-bah…