Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

KEBAIKAN Gla Complex

Gla Complex bagus untuk yang mementingkan kesihatan dalaman.Sesuai untuk perempuan mahupun lelaki Gla Complex kaya dengan Fatty Acid Omega6 untuk kesihatan tubuh.Asid gamma-linolenik(GLA) adalah asid lemak omega6 yang kebanyakkannya didapati dalam tumbuhan berasaskan minyak biji borrage,evening primrose oil,dan blackcurrant seed oilOmega6 fatty asid dianggap asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia,fatty asid omega6 tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia.Oleh itu kita perlu mendapatkannya melalui makanan.Omega6 ini penting untuk fungsi otal,serta pertumbuhan dan perkembangan yang normal.Ia juga membantu merangsang kulit dan pertumbuhan rambut,mengekalkan kesihatan tulang,mengawal metabolisme dan mengekalkan sistem pembiakan Kelebihan Fatty asid Omega6 yang terdapat dalam GLA COMPLEX Shaklee membantu masalah;◆Hiperaktif dan Austisme(ADHD)-Terbukti secara klinikal bahawasanya minyak ikan terdapat dalam GLA COMPLEX membantu memperbaiki keadaan kanak-kanak autisme,hi…

Tips PENGHIDAP GOUT

Tips PENGIDAP GOUT

1. Minuman yang diambil hendaklah melebihi 2L sehari. Orang banyak bekerja kuat dan berpeluh perlu mengambil air yang lebih lagi. Masaalah kurang minum ini lebih parah di kalangan orang Melayu.

2. Elakkan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram

3. Elakkan segala macam buah-buahan jeruk kering seperti asam boi, buah kana, dll

4. Elakkan segala macam buah-buahan jeruk basah seperti mangga jeruk, ceremai dan anggur jeruk.

5. Elakkan memakan mi segera seperti mi maggi dsb

6. Elakkan memakan makanan rapu seperti twisties, chikadess, o ring dan lain-lain

7. Elakkan memakan mi kuning dan roti canai. (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)

8. Elakkan Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa kerana kandungan utama minuman ini ialah bahan kimia dan pewarna dan perisa.

9. Elakkan minum teh kedai kerana teh kedai adalah teh recycle yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.

10. Elakkan chokelat dan…

Tips Atasi BATUK dan SELSEMA Bayi

Assalamualaikum dan Selamat pagi semua..sejuk je pagi ni..sekarang ni cuaca xmenentu,sekejap panas sekejap hujan..disebabkan cuaca xmenentu kesihatan anak-anak mula terjejas..kalau anak dah besar ok sikit,yang baby pulak kesian..makin xselesa makin meragam..jadi harini saya nak share Tips Atasi Batuk dan Selsema Bayi..
Baby bawah 2 tahun sebenarnya tidak dibenarkan untuk mengamalkan ubat batuk dan selsema.Ini kerana dengan mengamalkan ubat-ubatan seperti itu boleh menyebabkan sistem pernafasan berhenti mengejut.Ubat selsema dan ubat batuk kan mengantuk so hati-hati ya..Kalau korang mengeras jugak nak pergi klinik memang doktor xkan bagi,kalau bagi pun doktor akan bagi ubat warna hijau jenis titis pada hidung tu je.Sebabnya dalam masa 2 tahun ni anak kita tengah membina immune dia.Kalau doktor dah bagi ubat batuk dan selsema sebelum umu menjangkau 2 tahun baby pasti akan kerap menghidapi selsema dan batuk tu sebab immune baby dah mula mengganggu.So harini nak sangat share dengan korang …

Tips Memastikan Badan Kita Cukup Pengambilan 3liter Air Masak Sehari

Selamat petang semua..mendung-mendung ni minum air kopi cicah biskut kering sedap sangat ni.Tapi dah lama xminum kafein..hehe..badan ni lebih bercinta dengan air masak

Tips bagaimana untuk memastikan anda cukupkan syarat 3 liter air masak sehari

1◆Bangun tidur, sebelum buat apa-apa, minum segelas air masak : 250ml

2◆Selepas mandi, sembahyang Subuh dan settle apa yang patut, minum segelas air masak, lepas tu baru keluar rumah (pergi kerja atau kelas) : 250ml

3◆Pastikan anda minum sekuarng-kurangnya 1 liter sebelum lunch dan 1 liter selepas lunch. Mesti boleh nanti, anda ada masa lebih kurang 5 jam untuk habiskan setiap 1 liter.

4◆Kalau bekerja, sediakan tumbler yang size 1 liter tu di atas meja office anda.

5◆Kalau student, sila bawa tumbler ini di dalam beg.

6◆Balik kerja atau balik kelas, minum segelas air : 250ml

7◆Sebelum tidur, minum segelas air masak : 250ml

Alhamdulillah,dah pun cukup 3 liter. Mudah kan? tu belum campur air masak yang kita minum time makan supplemen tu. Siapa ya…

Set Kurus/Slimming Set Shaklee Mampu Milik

Set Kurus Shaklee bertindak melalui cara-cara berikut;◆Detox ◆Bakar (pemecah lemak)◆Protein (Bina otot dan tingkatkan metabolisme) -Detox- ◆Herbalax-kombinasi dari tumbuhan herba yang terkenal secara tradisional membantu masalah tidak hadam dan pergerakkan usus yang tidak sihat.Diperlukan untuk mendetox iaitu untuk membersihkan usus dimana segala toksin,lemak dan  lendir yang melekat didinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.Setelah dinding usus bersih baru la badan kita dapat menyerap nutrien dengan lebih cepat ◆Alfalfa-Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan oleh Lecithin dan Omega
-Protein- ◆Cinch Shake-Didatangkan dalam perasa coklat,vanilla dan caffe latte.Protein soya membantu rasa kenyang,meningkatkan metabolime badan serta mengandungi Leucine untuk membantu mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan,supaya badan TIDAK menggeleber apabila telah mencapai kepada berat ideal◆Esp-Sumber protein,mempunyai indeks Glisemik…

Quality Time With Belove Family

Assalamualaikum kepada pembaca setia blog ini..Selamat berhujung minggu semua..minggu ni Quality Time With Family saya di Taman Reakrasi Air Panas Sg Klah(Hot Spring).Menghabiskan masa bersama anak-anak syurga dan suami sangatlah bermakna bagi setiap keluarga..ok jom tengok sikit macam mana kawasannya..nanti hujung minggu akan datang anda juga boleh datang kesini Taman Rekreasi Air Panas Sungai Klah dilindungi oleh ketenangan hutan subur menghijau, dikelilingi oleh bukit-bukau dan anak sungai yang jernih. Dengan keluasan 6.5 hektar, anda boleh menikmati pemandangan indah ladang kelapa sawit dan dusun durian, sambil bersantai di kawasan ini. Konsep unik yang direka khas bagi air mengalir dari mata air panas ke Kolam Renang dan Taman terapi di kaki Banjaran Titiwangsa berketinggian 200 kaki di atas paras laut sememangnya kejuruteraan yang kreatif untuk menarik pengunjung yang menghargai keajaiban semulajadi. Keluarga yang melawat taman itu boleh mencuba tempat mandi yang tersedia di sin…

Anak Sembelit?Jom Atasi Dengan Meal Shakes Shaklee

Sembelit ialah salah satu gangguan pencernaan yang turut dialami oleh kanak-kanak.Kanak-kanak ini akan sukar untuk membuang air besar. Sembelit pada anak disebabkan;◆Pengambilan susu yang berlebihan◆Kurang pengambilan serat kerana kanak-kanak sukar makan sayur◆Kurang meminum air putih/air masak*sembelit akan membuatkan kanak-kanak mengalami kesakitan/kesukaran ketika ingin membuang air besar*
Tips Mudah Untuk Mengatasi Sembelit ◆Memakan makanan yang kaya dengan serat ◆Meminum air putih/air masak dengan banyak◆Kurangkan pengambilan makanan segera(jajan,mee segera,makanan fast food)◆Penyediaan makanan dengan cara yang bersih◆Basuh tangan sebelum makan dan minum ATASI MASALAH SEMBELIT KANAK-KANAK DENGAN MEAL SHAKES SHAKLEEShaklee menawarkan Meal Shakes untuk mengatasi masalah anak yang sering sembelit.Meal Shakes juga membantu untuk mengurangkan masalah selsema dan demam dikalangan kanak-kanak.Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap asid amino serta nutrisinya mudah diserap untu…

Kerana 7 Biji Buah Dokong

Buah Dokong sangat sedap bila di nikmati beramai-ramai.Lagi sedap bila makan x ingat dunia.Dek kerana kemanisannya ramai yang lupa bahawasanya dokong ini membawa padah kepada penyebab sakit urat.Dokong tu sejuk orang tua-tua la kata..
7 biji je pun makan semalam hasilnya Ya Allah sakit sungguh urat dan sengal-sengal badan.Insaf dah xmau sentuh dokong dah..serik weh..memang geram tengok buah ni sebab besar-besar,sebelum ni ok je makan tapi semalam lain pulak jadinya..huk-huk.Dah la buah nya murah sekilo Rm2 je semalam tamak haloba beli sampai 5kilo..haha padahnya diri sendiri yang sakit.Lepas ni hati-hati ya memilih buah kegemaran anda.Pastikan tidak berlaku sebegini kerana siksanya sakit urat orang yang pernah alami je dapat rasakanTapi sikit pun xrisau sebab ostematrix penyelamat segalanya.Thanks Ostematrix!!!Jom click sini ramai-ramai tengok OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUMNak dapatkan produk shaklee?Boleh lihat detail dibawah untuk membuat sebarang belian.Konsultasi istimewa selepa…

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium

Struktur penting di dalam tubuh badan manusia adalah tulang.Badan kita memerlukan Kalsium yang mencukupi untuk mengekalkan kesihatan tulang kita.Kebiasaanya mereka-mereka yang tidak gemar meminum susu akan menghadapi masalah seperti sakit-sakit kaki,Sakit badan kiranya badan xselesa lah..sengal sana sini  Tulang merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti jantung,paru-paru,hati,ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-oto tubuh kita secara bebas.Mengekalkan kesihatan secara optima adalah sangat penting untuk mendapatkan kesihatan yang menyeluruh.
◆KENAPA OSTEMATRIX??◆-Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien penting termasuk kalsium yang dapat membantu kita dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.Ianya juga mengandungi magnesium,vitamin D dan mineral zinc,tembaga dan manganese untuk membantu dala memelihara kesihatan yang baik.Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin juga mudah ditelan(sajian harian sebanyak 4biji tablet sehari dan untuk mendapa…

Merawat Demam/Selsema Tanpa Ubat-Ubatan

Assalamualaikum..Selamat petang kepada semua..hari ini topik kita mengenai cara Merawat demam/selsema tanpa ubat-ubatan.Kebiasaanya kita orang melayu ni lebih menggunakan cara semulajadi.Contohnya lebih menggunakan cara yang semulajadi ada disekeliling kita.Lebih mujarab dan lebih baik dari ubat-ubatan yang ada di klinik tu.Disini saya kongsikan kepada anda semua apa yang mak saya sendiri selalu lakukan apabila saya dan adik beradik saya demam..-Halia- ◆Boleh membantu menghilangkan rasa sejuk dalaman badan ketika demam caranya adalah menambah halia dan limau untuk air panas dan minum dua kali sehari -Ikan- ◆Selain kaya dengan protein, ikan seperti tuna, salmon, ikan kembung juga amat kaya dengan Omega-3 asid lemak, sebatian yang membantu dalam mengurangkan keradangan di dalam badanKita akan lebih terdedah kepada selsema jika  mempunyai keradangan yang kronik -Sayuran Hijau- ◆Tidak dinafikan sayuran hijau sangat baik untuk kesihatan dan mempunyai kandungan nutrien yang tinggi dengan ma…

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa kini dikenali sebagai raja segala tumbuhan..Tanaman Alfalfa ditanam secara organik di California dan juga sudah pastinya bebas dari pestisid,herbasid dan menggunakan  bahan bebas kimia.
Daun Alfalfa Shaklee  hanya dituai setelah ianya mencapai tahap kematangan dimana daun Alfalfa yang telah matang dan kaya dengan klorofil.Daun Alfalfa dikerimgkan dengan udara secara semulajadi untuk mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya.Bahagian lain yang tak penting dihapuskan.
Daun-daun yang dah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum diproses menjadi table.Semua proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan lawalan shaklee yang sangat-sangat mementingkan kebersihan dan teliti.Untuk pengetahuan semua 1 tablet Alfalfa mengandungi 300mg
Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee◆Mencuci hati,darah dan usus-Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali dimana menbantu badan yang berasid kembali normal.Ianya juga membantu menghilangkan toksin dalam badan,membersihkab hati,kolon,dara…

APA BEZA OMEGA GUARD DENGAN LECITHIN DALAM SET KURUS

Kebelakangan ini ramai customer yang berhajat untuk cuba langsing dengan set shaklee bertanya apakah perbezaan omega dan lecithin dalam set kurus? Jawapan saya tentulah ada perbezaan diantara Omega dan Lecithin LECITHIN
Fungsi Lecithin;◆Membakar lemak ◆Boleh mengurangkan risiko clog duct/ductus tersumbat.Salah satu punca pembekakan susu jika susu badan terlalu banyak◆Mengurangkan masalah mudah lupa dan short memory selepas bersalin(daku la tu pelupa teruk sangat ni lepas bersalin anak kedua..hehe) ◆Menyalurkan inositol dan kolin untuk perkembangan otak bayi melalui susu ibu
Omega Guard
Ambil omega je boleh kurus x? -Omega Guard tidak mengemulsi lema tetapi fungsi minyak ikan ialah untuk membakar lemak yang termendap lama dibadan. Fungsi Omega Guard;◆Membantu membakar lemak dan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin.Leptin memberitahu badan(otak kita) untuk mengurangkan selera makan dan sekali gus mengurangkan berat badan◆Menghalang penghasilan hormon cor…

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Semakin ramai yang dah mula jatuh cinta dengan shaklee dan Semakin ramai yang dah mula yakin dengan shaklee..Alhamdulillah..baru je restock suplemen terus habis stock tu..wah sememangnya fenomena shaklee sekarang ni.Tu petanda shaklee semakin di hati customerPada sesiapa yang ingin mendapatkan produk shaklee anda boleh membuat pembelian dari mana-mana SID(Shaklee Independent Distribhtor)yang berdaftarPastikan anda membeli produk shaklee dengan SID sah ye jangan kerana mahukan harga yang murah anda sanggup membeli dengan SID yang mengabaikan konsultasi..hati-hati yaDi sini adalah SID yang boleh anda hubungi untuk mendapatkan produk shaklee dengan konsultasi yang pantas dan terbaik.. Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia Pengedar Shaklee Perak                   Fb : safarina samsuddin
    Fb pages : sihat dan cantik bersama nana
                    No Hp:017-5414744
      http://safarina shop.blogspot.com    

     Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
                      Fb:Faezah Mohamed…

AISKRIM HALAL SEMESTINYA BUATAN SENDIRI

Assalamualaikum..
Selamat petang semua kepada pembaca blog ini..asyik cerita bab suplemen je kan so harini nak bercerita tentang makanan kegemaran si kecil iaitu Resepi aiskrim..
Anak-anak kecil memang sukakan aiskrim-aiskrim ni.Jangan kata anak kecil,mak ayah pun suka..siap beli yang yang dalam bekas tu contoh paling famous aiskrim walls.Tapi kan kat sini saya nak share yang sebenarnya buat sendiri lagi sedap dan puas hati.Bukan nak jimat tapi bila buat sendiri kita tahu kandungan dia dan sudah tentunya  Halal.

Macam aiskrim beli kat kedai? Hasil buatan sendiri terserlah juga kerajinan seorang isteri yang  berkerjaya WAHM(working at home mom)hehe puji diri sendiri pulak..ok-ok jom salin resepi aiskrim ni..Nanti bila-bila free boleh buat bersama-sama dengan anak dirumah
BAHAN-BAHAN; ➡1 TIN SUSU CAIR ➡1 CAWAN SUSU PEKAT(kalau xsuka manis boleh kurangkan) ➡2 PENUTUP ESEN VANILA ➡2 SUDU OVARLETT




Semua  bahan-bahan ni kita perlukan bantuan mixer..hehe..ambil masa dalam 20minit untuk mix jangan …

HERBAL BLEND SHAKLEE MEMANG AJAIB!!

Herbal blend Multi-Purpose Cream ajaib?
Wah tajuk gempak tu.Krim nya kecil molek je tapi hasil kebabom..alhamdulillah
Meh kita tengok dulu macam mana rupa Herbal blend ni ye..

Haa ni la dia rupa sicomel  herbal blend tu..kecil-kecil cili api ya..eh xlah kecil sangat besar jugak lah..jap-jap nak snap gambar ya.. 4 OZ/113g..tahan berbulan-bulan juga ni..herbal blend shaklee ni mesra pengguna.Sesuai untuk semua lapisan tak kira baby,kanak-kanak,dewasa,warga emas pun boleh.Yang penting Pareben Free okey..krim ajaib ni diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.Jadi jangan ragu-ragu memang semulajadi dan selamat.Jom tengok testimoni ni
Alhamdulillah feedback dari anak bisness pagi ni..semalam dia mengadu anak dia ada masalah nappy rash..zass p branch p beli krim ajaib ni..teruk juga kalau tengok gambar ank dia tu..alhamdulillah pagi dah ok..gembira dan bahagia rasanya dapat membantu orang lain menambah baik nilai kesihatan …