Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2014

ANAK AMANAH DARI ALLAH YANG XTERNILAI

TIPS MENDIDIK ANAK JADI PENYEJUK HATI1) Jangan pukul anak dari lutut keatas dan jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak. Dibimbangi anak jadi bertambah degil dan tak boleh control.2) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak.
Sabda Rasulullah s.a.w.
“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka..Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”3) Panggil anak dgn panggilan yg baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri.4) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)5) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)6) Berikan peneguha…

7 KEBAIKAN ESP

Protein Terbaik Untuk Sel Badan AndaKORANG TAHU X?Shaklee adalah syarikat yang pertama mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya  pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970 an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah block binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEINIni adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita sebab Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavo…

BEST NYA JOIN SHAKLEE

BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANGSharing dipagi sabtu :-)Alhamdulillah daripada keseorangan kini anak cucu cicit dah membesar didalam legasi SUPERLADY..sekarang dah makin berkembang dan cawangan pun makin complete diseluruh negeri..Kekuatan yang ros ada pun sebenarnya bukan ros sorang-sorang tapi dari empayar ros sendiri..semakin ramai dari empayar ini semakin ros harus kuat untuk bersama mereka..Xsangka sebenarnya boleh sampai ketahap ni hanya 10bulan sebab main redahhh je join shaklee..hik3
Sekarang memang betul2 fokus n serius bersama shaklee..jangan ajak ros join mana2 biz lain dah memang xlayan ;-)Sekarang dah dapat title 'CIKGU' n 'DOKTOR' walaupun bukan cita2 ku yang tu..
Terima kasih pada anak-anak biz n customer sebab mempercayai ros..Mungkin orang lain lama dah berimpian untuk begini tapi ros xpernah pun terlintas nak merasa duduk rumah tapi capai income 4angka setiap bulan..memang xjangka sangat..masa kerja dulu pun xpenah capai income macam sekarang ni..sangat-s…

UBAT SAKIT SENDI PALING HOT

KENALI UBAT SAKIT SENDI10 Kebaikan AJHT:- 1) Menyokong keselesaan sendi
2) Membantu kekalkan tulang rawan
3) Memelihara tisu penyambung yang sihat
4) Melancarkan pergerakan harian
5) Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal)
6) Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
7) Anti radang semulajadi
Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi memberi kekuatan kepada struktur sendi
9) Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan,
10) Membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamentOmegaGuard bertindak sebagai anti radang, menurunkan kolestrol dan menjaga kesihatan jantung.Ostematrix pula bertindak sebagai sumber kalsium yang terbaik. Menjaga kekuatan tulang, mengelakkan kejang dan kebas, juga melancarkan pembuangan bahan buangan dalam badanBolehlah hadiahkan pada mak ayah kita..
Melihat kesihatan mereka bertambah baik dah cukup memb…

KHASIAT GARLIC SHAKLEE

KHASIAT DAN KEBAIKAN BAWANG PUTIH-GARLICAssalamualaikum..
Selamat malam semua :-)
Anak-anak dah tido moh kita mengarang..ehehe..okey malam ni nak cite sikit tentang khasiat-khasiat yang terkandung dalam garlic shaklee ni..
Meh baca sat pada yang xtido lagi tu :-)Bawang Putih atau juga dikenali sebagai Garlic dalam bahasa inggeris adalah antara bahan yang penting dalam masakan kita. Tetapi, tahukah anda garlic juga baik untuk kesihatan? Bawang Putih atau Garlic kaya dengan banyak khasiat yang berguna untuk kesihatan kita. Garlic atau Bawang Putih merupakan sejenis herba yang bukan sahaja digunakan dalam masakan, malah juga digunakan sebagai ubatan untuk mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit. Antara kegunaan bawang putih atau garlic dari segi perubatan adalah untuk :✔ Tekanan darah tinggi✔Kolesterol tinggi✔Penyakit Jantung Koronari✔Serangan Jantung✔Atherosclerosis✔Mencegah kanser colon, rectal, stomach, breast, prostate, paru-paru✔Merawat kanser prostat✔Merawat kanser pundi kenci…

JAMBU BATU VS ALFALFA COMPLEX

BAHANA JAMBU BATUJambu batu dikawankan dengan serbuk asam boi terliur macam nak pengsan..ekekeBaru je lepas makan jambu batu sepinggan..memang kenyang giler lah kan ;-) tabur pulak serbuk asam boi perrrghhhh memang best la..phewwwww sedar xsedar  habis 3 bijik jambu batu ku telan :-) akif dengan adiq sampai tegur dah la tu mama..Elok je lepas setengah jam habis makan terimalah bahananya 3 biji jambu tadi..hahaBerangin-rangin dan berombak-ombak perut ku..lalalaBoleh lagi bergumbira Ye ros..hehe..maunya xgumbira,telan Alfalfa complex shaklee 5biji settle la masalah angin ku tadi...tenkiu alfalfa...i lap u 4ever sebab membantuku untuk makan makanan yang sedap2 tanpa perlu risau :-)Jom kita kenali apa itu ALFALFA;
Alfalfa sesuai utk lelaki dan wanita. Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, semen…

RAHSIA KEHEBATAN YA WAHHAB

KELEBIHAN YA WAHHAB
AL-WAHHAB bermaksud Yang Sentiasa Memberi. Allah s.w.t.mencurahkan rahmatNya ke atas makhlukNya.Dia Maha Pemberi.Rahsia kehebatan YA- WAHHAB:1->Menjadi terkaya dan terkenal
Bila membaca Ya Wahhab 300 kali setiap hari atau selepas setiap solat fardhu,insya Allah anda akan dikurniakan kekayaan,kemakmuran dan kemasyhuran.Jika anda mengamalkan solat sunat Dhuha dan membaca Ya Wahhab 41 kali di sujud yang terakhir,insya Allah anda akan dirahmati dengan harta yang banyak.Peluang akan datang dengan mudah sekali.2->Permintaan dimakbulkan
Siapa yang membaca Ya Wahhab 7 kali sebelum meminta sesuatu,insya Allah permintaanNya akan diperkenankan.Jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit,doa anda akan dimakbulkan.
3->Mencari pekerjaan
Siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin,hendaklah dia mengamalkan solat sunat,kemudian sujud dan membaca 70 kali Ya Wahhab.Dia akan mendapat makanan tanpa disangka-sangka(dari kawan,jiran atau seumpamanya).
4->…

SOYA PENYEBAB KANSER???

7 KRITERIA PENTING TENTANG SOYA ESPEhhh...Ehhhh Betul ke apa yang korang semua dengar ni. Dah kecoh sana-sini kata soya tak elok diamalkan, nanti boleh datangkan kanser..  Ehhh bila dah dengar tu, mesti korang risau tahap gaban kan..hehehe. Nak-nak yang mengamalkan ESP Shaklee yang sememangnya kandungan nya adalah soya. Apa tak risaunye, dah bertong-tong korang habiskan kan..Jangan panik yerr. Meh Ros nak terang kan kenapa ESP Shaklee selamat diamalkan. Ehh.. Ehhh.. Kenapa plak ESP selamat???? Kan ESP diperbuat daripada soya??? Kenapa ESP Shaklee berbeza dengan soya biasa ialah ESP jenis soya non GMO berbanding soya biasa GMO yang boleh memudaratkan tubuh badan kita. Soya GMO ialah kacang soya yang telah diubahsuai secara genetik. Selain itu ESP Shaklee memenuhi 7 kriteria soya selamat. Jom kita baca apa itu 7 kriteria..TERDAPAT 7 KRITERIA PENTING  DALAM PEMBUATAN ESP
-Terdapat 7 kriteria dalam memilih produk yang berasaskan soya-1)Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara …

APA PENTINGNYA KHASIAT GLA COMPLEX SHAKLEE

KEBAIKAN GLA COMPLEXKali ini saya nak sharing mengenai kebaikan GLA Complex Shaklee. Yang tak pernah dengar GLA ni pasti teruja yang Shaklee juga ada evening primrose oil.GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Info lanjut mengenai GLA boleh baca di sini. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Men…

MENYESAL JOIN SHAKLEE

10 KEBURUKAN JOIN SHAKLEESelamat tengah hari semua..okey dah settle masak baru boleh update blog :-)
Sambil-sambil masak tadi baru teringat nak share pengalaman selama join shaklee..yang pastinya tajuk tu macam gempak je kan?ehehe...jom sambung baca entry ros kali ni..Ros dapat rasakan 10 keburukan selama join shaklee ni..Mana X nya...
1) tiap-tiap 14 atau 15 hari bulan duit bonus akan masuk dalam akaun ros..orang lain tengah bulan sakit kepala sebab duit gaji dah nak habis tapi ros senyum sampai telinga..BAHAYA KAN!!!2) dah x Ingat tarikh gaji suami n gaji sendiri!!!dulu dok mengira tarikh je sebab nak shoping on9 tapi sekarang smpai x ingat dah... Sebab x amek tau dah...hihi(tenang hidup fadlinoor)3) Paling parah...yakin dengan shaklee SAMPAI  BOLEH BERHENTI KEJE DIBUATNYE!!!4) X payah bercita-cita tinggi dah, cukup la cita-cita sebagai SURI RUMAHTANGGA SEPENUH MASA..sebab bonus berlebih2 dari kerja hakiki dulu..5)Paling hebat dapat TITLE CIKGU n DOKTOR!!!6) Badan makin sihat sebab …

PERKONGSIAN ILMU MANFAAT

REFLEKSOLOGI UNTUK BAYIAssalamualaikum..
Selamat tengah hari semua..
Dah dinner?Ros siap masak dah tapi xmakan lagi sebab kenyang makan esp pgi tadi :-)Ok tengah hari ni nak sharing tentang refleksologi untuk bayi..Mulakan dengan menyokong kaki kanan dengan tangan kiri anda dan menggunakan tangan kanan anda letakkan ibu jari atau jari telunjuk di bahagian bawah kawasan tumit selaras dengan kaki bayi kecil. Menggunakan pergerakan ke hadapan menjalar sehingga ke atas kaki bayi. Teruskan menggunakan kaedah yang sama dari tumit ke atas setiap kaki. Anda boleh mengulangi langkah ini 2 atau 3 kali jika bayi anda tak meragam. Ulangi pada kaki kiri.Kebaikan Urutan Refleksologi Bayi:1.Merangsang Bayi menjadi semakin peka dan bijak
2.Merangsang imun sistem bayi
3.Meningkatkan peredaran darah dan pernafasan
4.Merangsang pertambahan berat badan bayi.
5.Merangsang tindak balas dan koordinasi bayi.
6.Melegakan ketidakselesaan atau sakit
7.Merangsang penghadaman dan perkumuhan bayi
8.Membantu mengat…

APA PENYEBAB SAKIT DIBAHAGIAN BADAN?

TANDA-TANDA SAKIT DI BADAN MEMBERI MAKSUD TERTENTUKebanyakan orang salah faham akan perkara ini. Bacalah keterangan di bawah supaya anda memahaminya. Info di bawah ini antara info yang terbaik.Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai sejauh mana kesihatan diri anda kerana informasi ini cukup bagus sebagai bahan rujukkan. Apa apa pun, kalau ada masalah dengan tubuh badan cepat-cepat lah pergi ke klinik atau hospital walaupun sakit hanya datang sekejap saja kerana mungkin dengan datang sekejap adalah untuk memberi clue/hint yang kita ni sebenar nya sakit.MATA
(Bertindak balas dengan keadaan hati)
.. Mata menjadi merah :
●Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.
.. Mata menjadi kabur :
●Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.
..Keluar tahi mata :
●Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlak…

HATI-HATI MEMBUAT PILIHAN

Badan Semakin Gemuk Selepas Makan Set Kurus ShakeeDengar tajuk pun dah takut kan. Asalnya nak kuruskan badan, tapi berat badan semakin bertambah selepas makan SET KURUS SHAKLEE. Mula nya saya pun tak percaya, tapi selepas berjumpa face to face kawan saya, memang betul. Badannya semakin gemuk dan membesar bagaikan juara
Jauh dalam lubuk hati saya tertanya - tanya pelbagai soalan. Kenapa badannya naik dengan mendadak selepas makan Set Kurus    Shaklee.Antara soalan yang bermain dalam fikiran saya :- Set Kurus yang mana dia makan sehingga badan boleh naik mendadak?
- Bagaimana cara pemakanan Set Kurus yang di ambil?
1) Set Kurus yang di ambil sepanjang program kuruskan badan tetapi kesan sebaliknya, badan semakin naik. Set kurus yang di ambil terdiri daripada Alfafa, Lecithin dan ESP.Jom kita check satu persatu kelebihan vitamin itu dalam proses kuruskan badan.AlfafaDiperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan …

KEISTIMEWAAN GLUTEN FREE

Zink Shaklee Kini Gluten FreeSetelah sekian lama zink shaklee out of stock, kini zink kembali kembali di pasaran. Tapi dengan penambah baikan gluten free pada harga yang sama.Sana sini orang bercerita tentang zink shaklee yang kini gluten free. Jom kita kaji apa yang dimaksudkan dengan gluten free?
Apa maksud Gluten Free ni?
Gluten bermaksud protein lekit apabila kanji dikeluarkan dari tepung. Jadi apabila kita mengambil makanan yang berasaskan gandum secara automatiknya kita juga mengambil gluten.
Bagi sesetengah orang, makanan yang mengandungi gluten boleh membawa kepada isu-isu pencernaan yang teruk dan, dari jika yang lebih serius boleh membawa seperti kencing manis, artritis reumatoid , dan kanser usus.
Tanda - tanda anda perlu menghindari gluten :
- mengalami gatal - gatal- mata berair- batuk- ruam- cirit birit / diarrhea
Apa keistimewaan Gluten Free
Jadi berita baik kepada mereka yang sensitif kepada gluten masih boleh mendapatkan khasiat vitamin zink kerana shaklee telah mengeluarkan…

MENJANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE

BAGAIMANA NAK MENDAFTAR AHLI @ PENGEDAR SAH SHAKLEE??Anda boleh mendaftar dengan bayaran sebanyak RM65 dan bayaran pos RM10 untuk semenanjung dan RM20 untuk Sabah Sarawak, atau membuat pembelian sebanyak 200uv iaitu dalam lingkungan RM680 untuk mendapat keahlian PERCUMA. Anda hanya perlu menghubungi saya & saya akan uruskan pendaftaran atau datang sendiri ke branch terdekat dengan menggunakan ID saya sebagai sponsor/upline.Apa kelebihan menjadi ahli?* boleh membeli produk dengan harga ahli & mengumpul point dlm bentuk uv* jika rajin berkongsi kebaikan vitamin Shaklee, boleh meningkatkan uv tanpa ada downline.* jika mencapai minimum 150 uv (lebih kurang belian RM450 sebulan) boleh menukarkan uv kepada cash (lebih kurang RM22.50. Siapa nak bagi kita RM22.50 tu kan?)* jika berminat untuk serius berbiz, ada kelas khas disediakan. * Shaklee menawarkan 3C iaitu Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local & international/Umrah yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee jika cukup syara…

VITAMIN TIDAK BERKESAN DENGAN SAYA

PANTANG LARANG VITAMINTidak merasa manfaat setelah mengambil supplement/vitamin? Mari kita check senarai semak dan pantang larang ini!Beberapa faktor kenapa VITAMIN TIDAK BERKESAN.Saya yakin ramai yang tahu berkat istiqamah…berkat istiqamah [ amalan yang dilakukan secara sedikit tetapi berterusan] even dalam mendapatkan kesan hasil dari pengambilan supplement, kita disarankan makan secara konsisten selama 3 bulan untuk benar-benar mendapatkan keserasian ditambah sel kita hidup antara 90-120 hari.Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :☂1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerap…

KENAPA MAKAN SUPLIMEN XBOLEH DEKATI KAFEIN

Kafein Boleh Mengganggu Penyerapan Vitamin?

Minum minuman berkafein boleh menganggu penyerapan vitamin ke dalam tubuh dengan sempurna.Minuman berkafein tinggi seperti kopi, teh, minuman berkarbonat dan coklat adalah makanan harian biasa yang mempunyai kafein. Sesetengah ubat-ubatan dan suplemen juga mempunyai kafien.
Zat BesiKafein sebenarnya mengurangkan penyerapan zat besi ke dalam badan. Kopi dan teh mempunyai polyphenols, unsur kimia yang hanya didapati di dalam tumbuhan. Walaupun polyphenols adalah sejenis antioksida yang bagus, tetapi ia akan mengikat dirinya ke molekul zat besi itu sendiri, menyebabkan kesukaran kepada proses penyerapan.
KalsiumKafein akan menyebabkan kalsium untuk dikumuhkan sekali di dalam air kencing. Kafein juga boleh menganggu penyerapan kalsium di dalam usus, sekaligus mengurangkan kalsium di dalam tulang.
Vitamin BKafein bersifat diuretic, iaitu menyebabkan seseorang selalu membuang air kecil. Vitamin larut air seperti vitamin B di dalam badan boleh berkuran…

KHASIAT MEAL SHAKES

MEAL SHAKES UNTUK SEKELUARGABELI 6 PERCUMA 1 - EDISI JIMATSESUAI UNTUK SEISI KELUARGA=================
6 fakta tentang Mealshake:
=================1. Nutrisi LengkapMenyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-selKaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.3. Untuk PembesaranMengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.*Sesuai untuk tumb…

KEISTIMEWAAN LECITHIN

LECITHIN BUKAN SEKADAR UNTUK DIETLecithin Shaklee ni bebas kolestrol .Bagi yang beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6 tablet/day.. Jangan tak tahu Lecithin Shaklee ini banyak bonus extravaganza! Lecithin Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak. Kebaikan Lecithin Shaklee• Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.• Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.• Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.• Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.• Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada p…

KEPENTINGAN VITAMIN C KEPADA KITA

KEPENTINGAN VITAMIN C KEPADA KITAChewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplemen Vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan nama Chewable Vita-C Plus.Menariknya Chewable Vita-C Plus boleh dinikmati oleh kanak-kanak berumur setahun keatas tetapi ada cara pengambilannya. Selain itu,orang dewasa yang sukar untuk menelan pil juga boleh ambil yang ini sebab hanya perlu hisap atau keman sahaja di dalam mulut.Secara asasnya,kebaikan Chewable Vita-C Plus ini sama kebaikannya dengan Sustained Release. Jom kita baca di bawah :-Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
-Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
-Membantu menguatkan gigi,gusi dan tulang yang sihat
-Meningkatkan sistem imun tubuhSangat sesuai untuk mereka yang tidak boleh menelan pil atau tablet
-Rasa oren semulajadi yang selamat untuk kanak-kanak dan de…

ESP & LECITHIN produk famous untuk student

KURUS SAMBIL CANTIKKAN KULITuntuk yang nak menguruskan badan u all boleh try ESP & Lecithin..2 product ni bukan saja mampu menurunkan berat badan,ada banyak manfaat lain korang boleh dapat hanya dengan mengamalkan ESP & Lecithin sahaja.....lecithin bertindak sbg "pembersih" saluran darah..metabolime lemak atau pecahkan lemak.lecithin cantikkan otot & kulit,melembapkan kulit..menghaluskan kulit utk kulit cantik & melambatkan penuaan..lecithin jugak dapat meningkatkan daya ingatan& meringankan stress..Erm actually lecithin ni kan mengandungi kolin..kolin ni membentuk penghantar utk saraf kranial yg meningkatk kuasa pembelajaran..membaiki daya ingatan,menghalang alzheimer......memang banyak kan fungsi lecithin ni..student kalau nk cepat pandai amalkan la lecithin..yang dah berumur kalau nak mencegah alzheimer amalkan la lecithin dari sekarang yang nak kulit cantik,selim melim pun amalkan lecithin2in1 kan?
So set ni memang bagus untuk student sebab memang dah …

AJHT MEMBANTU MASALAH SAKIT SENDI

TAK PERLU MAKAN UBAT ATAU SUPLIMEN BANYAK-BANYAK LAGI UNTUK MASALAH SAKIT SENDI!!!Apa dia joint/sendi ni? Sendi membantu kita bergerak... Ia terdiri dari tulang rawan (yang lembut tu), ligamen menyerap hentakan dari impak fizikal...Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini yang sebabkan joint discomfort kat tangan pon sakit kan sebab angkat benda berat or buat sesuatu dalam tempoh yang lama...mengikut clinical test yang di buat, kesannya dah boleh dilihat/dirasai seawal 5 hari selepas penggunaan. Ha bak kata Dr Jamie, orang lain tak berani claim mcm tu, but with Shaklee we can. As early as 5 days, u’ll feel the different !1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan 2. Bertindak sebagai ‘kusyen’: Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawa…

HAMIL DENGAN GLA COMPLEX

GLA BANTU ANDA HAMIL?Pssssttt...GLA bantu hamil ke?????GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA(gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebaga memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur.Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus teru…

NAK KURUS?TAPI XNAK TELAN SUPLIMEN..

Body Perfector SetAdakah anda makan makanan yg sihat setiap hari?
Kerap skip makan?
Adakah jadual yg sibuk menyebabkan anda kerap mengambil makanan ringan?Iye :-) set Shaklee Body Perfector adalah jawapannya! It is an easy way to maintain a healthy weight & rasanya yang sedap!Cinch shake mix tinggi kandungan serat,rasa puas & kenyang taw..cara mudah untuk dapatkan bentuk badan yang langsing..so mmg bagus pada yang xsuka telan suplimen :-)

Esp soya terbaik pilihan saya

ESP Protein Soya Non GMOAssalamualaikum...selamat tengah hari..alhamdulillah setelah sekian lama dapat juga saya update blog ni..dah rasa semacam tanggungjawab untuk share benda baik dengan u all..lagi-lagi bila customer bagi feedback positif ...esaited! semoga ilmu yang tak seberapa ni bermanfaat untuk semua..InsyaAllah..
....saya nak kongsi sedikit tentang ESP..ESP ni actually serbuk protein brand Shaklee..untuk mengekalkan rasa asli protein ketulenan protein tu so Shaklee cipta protein tanpa perasa..memang ESP ni HOT STUFF dikalangan customer saya,,yep saya sendiri mengamalkan ESP setiap hari..pagi dan malam sebelum tidur..
Apa istimewanya ESP ni? Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaikkk...ESP menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang berkekalan..sebab tu diet protein menjadi pilihan berbanding karbohidrat..protein mengambil masa yang lama untuk proses dan ianya akan bertukar kepada tenaga tanpa disimpan sebagai lemak..be…