Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2016

Pengedar Sah Shaklee Tanjong Malim Perak

Assalamualaikum
Selamat pagi ahad. Hujan je dari subuh tadi alhamdulillah semoga Allah S.W.T memberkati Dan merahmati kehidupan kita semua
Untuk anda yang tercari-cari produk shaklee sekitar tanjong malim,behrang,slim river,besout boleh terus berurusan dengan saya.In Shaa Allah ready stock suplemen shaklee untuk anda






Anda xperlu tunggu lama,hanya call@ whatsapp sahaja saya,saya akan hantar terus hingga ke depan pagar rumah anda

Hubungi saya ditalian 0195753504

🍃S A Y A   J U A L   S H A K L E E🍃 #pengedarshakleetgmalim

Manfaat Vitamin C shaklee

Dulu bangun pagi bersin....
Jangan tanya setiap hari ke??Memang setiap hari pun....
Sampai sakit dan luka hidung ni dok tenyeh-tenyehSaya pun makan lah vitamin C tapi saya makan untuk kulit bukannya untuk resdung pun sebenarnya..Tapi kan bila dah lama makan vitamin c saya perasan bangun pagi dah xbersin lagi..dah xtenyeh hidung lagi..Alhamdulillah sekarang dah banyak perubahan...
Gatal-gatal resdung dah makin xder
Kulit pun lembap dan moist je..
Jerawat pun dah jarang nak naik☺Penting vitamin c ni ialah ia menguatkan pertahanan badan kita almaklumlah sekarang macam-macam penyakit zika la,jerebu la..Jadi saya pilih vitamin c shaklee untuk upkan imun kami sekeluargaManfaat utama Vitamin c
✔Meransang pembentukan kolagen  ✔Memperbaiki simptom pendarahan- kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, luka lmbat sembuh, kulit kering, ruam, kulit kasar
✔Peningkatan sistem imun- membina sel darah merah yg sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman
✔Memer…

Apa itu grey matter?

Saya kenalkan Ni anak saya no 2 @ anak bongsu Buat masa Ni(kehkehkeh)

Di lahirkan mei 2010..adiq ni masa kecil dia mengalami masalah pertuturan,macam-macam bahasa keluar dari mulut dia😂

Umur semakin meningkat tapi masih xboleh bercakap dengan lancar,pertuturan agak lambat pada ketika itu..risau?YA sepastinya risau sangat-sangat😭😭
Kanak-kanak sebaya dia masa tu semua dah lancar percakapannya kasihan adiq pada masa tu..sampai saya naik TRAUMA nak mengandung lagi😂

Sampailah 1 hari saya teringat si #omegaguard Ni

Saya baca,kaji semua kandungan omega Dan terbukti omega membantu kanak-kanak melancarkan pertuturan dimana omega guard Ada #greymatter

Okey jom saya share apa itu grey matter dan fungsi omega




Grey matter ini berbeza dengan white matter dalam otak. Grey matter adalah satu komponen penting dalam sistem saraf pusat.

Grey matter ni sangat penting kerana ia mengandungi banyak sel neuron. Sel neuron secara ringkasnya adalah berfungsi sebagai penghantar maklumat kepada sel saraf la…

Vivix terbukti menyelesaikan masalah kesihatan

"Duit boleh dicari.. macam pepatah selalu kata..Kesihatan kita tiada tolok bandingnya...   VIVIX SHAKLEEDuit ada, tapi kalau sakit pun tak guna juga. Kalau duit takda, sakit pula, lebih parah jadinya. serba tak kena kan?
Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum,Angur Muscadine,Lobak Ungu (yang kaya dengan polifenol yangmenjadikan vivix sangat unik) dan Eldeberi Eropah. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
VIVIX TELAH TERBUKTI MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN SEPERTI DI BAWAH :✔diabetis
✔kolestrol tinggi
✔penyakit kardiovaskular(jantung)
✔tekanan darah tinggi
✔Alzheimer atau nyanyuk
✔arthritis
✔osteoporosis
✔masalah sendi dan tulang
✔gout
Letih
✔metabolisma badan rendah (antara sebab sukar turun berat badan)
✔kanser dan tumormasalah saraflemah imun tahan daya badan- lambat…

Sekali minum Xboleh miss!

~Takleh miss ESP~
IF termiss sekali rs tak sedap jer...
RASA TAK LENGKAP JER HIDUPTudiaaa..Uols tau tak ESP ni la yang orang dok heboh cakap killer product SHAKLEE tuUntuk apa ye ESP ni?●untuk gastrik
●untuk tenaga
●untuk ibu hamil
●untuk kulit cantik
●untuk pekatkan air susu
Dan banyak lagi..Ibu yang menyusu memerlukan protein yg berkualiti utk memastikan susu yg dihasilkan juga berkualiti untuk si anak. Esp adalah sumber protein berkualiti pilihan saya Dan ibu-ibu diluar sana❤❤❤KENAPA IBU MENYUSU SUKA ESP?1.ni kerana protein amat penting untuk mempercepatkan lagi proses penghasilan susu badan. Bila minum Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) ni cepat je breast rasa penuh. Kalau minum sebelum tidur alamatnya bayi akan lena kekenyangan2. Selain untuk membantu penghasilan susu badan, ianya juga membantu mencantikkan kulit si ibu. Siapa tidak mahukan kulit yang cantik kan?
Oleh kerana ia mengandungi protein soya yang memang dikenali sangat bagus untuk kulit, maka tidak ragu lagilah kesa…

Anak-Anak Sumber Kekuatan Mama Bershaklee

Muhammad Akif Ikhwan
Pejam celik,pejam celik 7y dah awak..seusia sebegini akif dah faham banyak benda,cepat matang salah satunya..jadi janganlah tersilap bicara dengan beliau,laju je jari jemari beliau angkat telefon p telefon atok Dia ngaduSebab akif la mama berhenti kerja,
Sebab akif la mama berjuang,
Sebab akif la mama kuat,
Sebab akif la mama jual shaklee..Sampai akif kata besar nanti akif pun nak tolong mama jual vitamin..owhh pewarisku terharuAda kisah Yang sangat meruntun jiwa saya disebabkan kematangan Akif ni tapi belum masanya Nak cerita,In Shaa Allah dihari MASCEL saya nanti

Vitamin C Shaklee Promo

Selsema datang,
alhamdulillah dugaan kecil😊TOP UP IMMUNE SYSTEM!!!Semakin meningkat usia,asyik nak sakit je ye dak?Vitamin C Shaklee the best sebab dia melepaskan 100mg vitamin C setiap jam secara berperingkat,Sebab tu diberi nama SUSTAINED RELEASEXde la dibuang merata melalui urin je..
Lepas telan vitamin C Shaklee up dose 4 biji tidur sekejap bangun je terus rasa selsema kering alhamdulillah

Jana Pendapatan Bersama Saya

Saya mentor Shaklee anda😊Kenapa saya?Sebab saya dah terima banyak gelaran sepanjang bershaklee Ni❤❤Tokey shakleeCikgu shakleeDoktor shakleeMacam-macam la gelarannya Saya terima dengan hati terbuka Dan aamiinkan ye😊Ini kisah down line saya Dia buat Shaklee secara OFFLINE.. Dia mesej saya cakap jumpa no tel awak masa Google,saya Nak beli tepung ajaib?saya senyum dah masa Tu penangan 'key word tepung ajaib' Dia pantas whatsapp saya..close deal with keahlian juga masa Tu..asalnya pengguna tapi dapat kebaikan beliau share dengan rakan lain sementara menunggu anak sekolah di tepi pagar sekolahBonus first Dia 3 angka Dia terkejut mana datang duit dalam akaun bertulis IBG SHAKLEE..saya pun xsangka sebenarnya sebab masa dia join shaklee saya ajar dia oder barang😊semua dia buat sendiri,cuma kalau ada pertanyaan kawan-kawan dia,dia rujuk saya😊Alhamdulillah sekali Gus dari sharing kebaikan Dia berjaya buat income dari Rumah dengan Shaklee..OFFLINE ye bukan ONLINE..saya Nak tag Dia pun…

Perbezaan Soya Shaklee

Selalu sangat dengar orang cakap jangan minum soya tak elok untuk perut.
Soya memang favourite saya biarlah apa orang nak cakap..heee~Ada jugak mitos cakap banyak minum soya waktu hamil boleh sebabkan anak yang bakal lahir nanti berisiko kulit sensitif.Sekarang bila saya mula banyakkan membaca dan study tentang soya baru saya faham kenapa ramai yang sebarkan mitos begitu. Memang sifat soya tu berasid.Jadi bila kita minum dengan banyak boleh menyebabkan sakit perut dan ganggu sistem badan kita yang lain. Tak heranlah kalau kulit pun jadi sensitif.TAPI..
Itula bezanya soya shaklee berbanding soya lain. Saintis shaklee dah add on unsur kalsium dalam esp utk meneutralkan asid dalam kacang soya😊KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA?
-------------------------------1. Ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan hanya memilih soya yang berkualiti tinggi sahaja.2. Kacang soya yang digunakan adalah mengandungi NON GMO (non genetically modified organism) di mana ia diproses me…

Pencuci muka organik

Lepas cuci muka pakai pencuci ni kemain kulit terasa lembut je..
YE!!!
Terasa best sangat!!
Muka terasa bersih dan lembut je😍😍Best Pencuci Muka nutriwhite ni,memang saya xpilih yang lain dahMasih tak percaya dah dekat 10bulan dah guna nutriwhite ni xhabis-habis lagi ni..lagi 2 bulan cukup setahun😱
Jimatnya!!Ni pun ada lagi baki sikit-sikit
Ibarat sebulan lebih kurang RM10 je modalnyaKulit memilih?
nak yang semulajadi?
Nutriwhite semestinya pilihan saya❤❤❤Yang ni confirm selamat!!
Jimat berganda❤❤❤Hari ni ros nak share sedikit tips menjaga kulit muka yg mungkin ada antara kita yang pandang sambil lewa1- Kurangkan memakai pencuci mukaKebiasaannya yang jenis kulit kering atau kulit berminyak mesti kerap cuci muka kan?
Sebenarnya salah!!Mencuci muka mengggunakan pencuci cukup dua kali sehari sahaja bagi yang ada masalah kulit berminyak dan pastikan pencuci muka yang anda guna bebas bahan kimia yeMacam ros dah jatuh cinta dengan set nutriwhite shaklee ni sebab ia memutihkan, Membuang s…

Perlu Ke Makan Vitamin?

Perlu ke makan vitamin?Okey meh Ros ringkaskan berdasarkan graf Ni ye❤❤Landmark oleh Dr Gladys Bloc di UC Barkeley School of Public HealthJom tengok 3 graf dibawah setelah dibahagikan kepada beberapa kumpulanBerdasarkan landmark Ni membuktikan sesuatu😊➡Graf berwarna biru tu tak makan vitamin
➡Graf berwarna merah tu yang makan vitamin tapi bukan vitamin shaklee
➡Graf  berwarna hijau Tu Yang makan vitamin shakleeNi kajian 40 tahun klinikal study tau!Kita tengok Yang mula-mula tu diabetes kan?
ambil vitamin lagi tinggi dari xambil vitamin  Yang graf biru Tu.. tengok Yang hijau pulak kecuali good control Yang lastly Tu kan..yang lain graf hijau semua rendahkan risiko penyakit..bukan saya sokong sebab saya amal tapi tengok landmark study shaklee membuktikan segalanya😊Kesimpulan berdasarkan graf ni consume shaklee makin lama makin sihat Bukannya makan vitamin shaklee makin lama makin membebankan buah pinggang tau!!ingat tu😉LANDMARK STUDY SHAKLEE MEMBUKTIKAN SEGALANYA😊Anda xsalah memili…

LandMark Study Shaklee

First time consume shaklee untuk testing pada diri sendiri je dulu..bukan apa bila dah rasa mudahlah nak sharing kebaikan pada orang ramai..tapi lama-lama jadi lain pulak makin best dan cinta tanpa sengaja..Disebabkan shaklee ni ada landmark study jadi saya lebih yakin untuk sharing kebaikan sampai ke harini..masing-masing produk ada kelebihan sendiri cuma nak memastikan produk tu kekal lama jadi sangat yakin dah shaklee punya landmark study nya..Orang yang makan shaklee bukan sebulan,2 tapi dah 50++ tahun..ya sampai harini masih amal tanpa rasa takut..orang yang makan shaklee xde risiko buah pinggang rosakDalam Shaklee Produk yang dah dihasilkan oleh saintis akan diaudit lagi..mungkin renyah Tapi Dalam Shaklee memang benda ni Semua berlaku Untuk memastikan Shaklee sentiasa selamat, semulajadi dan Berkesan Untuk Semua pengguna mereka.Xkan nak jual produk yang boleh MEMATIKAN orang kata atok zainol..oo tidakk!!Jadi memang tak rugi memilih Shaklee kerana dah terbukti dengan hasil landma…

Kelebihan Join Ahli Shaklee

Alhamdulillah ramai yang mula fikir untungnya join member Boleh dapat harga ahli..customer ni join member terus membuat belian set skin care Dan ESP..jauh beza harga member Dan retail..tahniah!!sekali Gus saya berjaya kembangkan empayar saya..semakin besar empayar saya semakin mudah untuk prospek saya dapatkan vitamin Shaklee ni dengan konsultasi terbaik In Shaa Allah~Usahawan maksudnya orang yang memiliki perniagaan, sanggup menghadapi risiko dan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengembangkan perniagaannya~Bila empayar kita besar Jadi kukuhlah team work kitaJadi kena sungguh-sungguh jaga bisness sendiri,jaga anak-anak bisness Bantu diorang untuk dapatkan apa Yang kita dah dapat harini untuk sama-sama merasa..team work Yang kukuh adalah bukti bisness kita kukuh

Surirumah Bergaji

Memilih untuk bekerja dari Rumah bukanlah mudah seperti Yang disangka..Kekuatan mental Dan fizikal perlu diambil kira,bayangkan Ada income sendiri tiba-tiba berubah secara drastik Tanpa income tetap..mula-mula terkesan tapi semakin lama #wahm semakin rasa kebahagiaan..yakinlah Rezeki tetap Ada selagi Ada usahaKekuatan mental sepanjang bersama Anak,kerja Rumah yang xpernah non stop,haa Yang Ni wajib telan B complex Shaklee anti stress heee~Jadi setiap pagi dah stanby list nak buat kerja apa harini..jadual seharian wajib ada untuk memastikan kerja harian berjalan dengan lancar..✔Jam 6am-buat breakfast
✔Jam 730am-menyapu/vakum
✔Jam 800am-suap anak soleh breakfast
✔Jam 900am-dhuha
✔Jam 930am-reward diri scroll fb sekejap
✔Jam1000am-masak untuk lunch
✔Jam12-2pm-selesaikan anak soleh lunch,solat,kemas dapur
✔230-5pm-mama masuk opis
✔5-7pm-sediakan minum petang dan dinnerMalam scedule post sesambil layan cerita Akif,adiq disiang hariMacam bz je seharian kan,tapi xpa sebab saya yang pilih jal…

Bawang Putih VS Garlic shaklee

Vitamin favourite saya juga dikala kecemasan...heee~Kenapa xmakan ubat?
Dah lama saya tolak ubat since kenal #shakleeBawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi tau!!Kita gunakan turun temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. Kalau tak dak bawang putih jadi tak berapa nak umphh masakan kita kan?tambah kalau goreng mee kadang sebungkus mee je selabu ros ketuk bawang putih ni😍😍bau semerbak masa menumis segar jeTabiat makan bawang putih ni antara cara untuk mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesemaTapi kan..Ramai orang tak berapa nak suka makan garlic ni sebab ada bau..ros pun xboleh telan gitu he nangis oiiii xtahanGarlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanserDisebabkan komposit ini lah, makanya garlic ni jadi berbau,kalau rasa susah sangat nak makan mentah-mentah maka solution yang lebih mudah telan je garlic dalam bentuk tabletTadaaaaa!!!
GARLIC daripada Shaklee❤❤❤~Kelebi…

Cuci Pakaian anak semudah ABC

Assalamualaikum..
Selamat pagi❤❤Cuci pakaian Anak semudah ABCPutih bersih. Dulu-dulu baju sekolah sendiri rendam dengan clorox..habis kejang jari pedih pulak TuNi bau softener laundry fresh Ni segar je,lambat jemur pun xrisau baju xbau hapak,lagi panas cuaca lagi wangi kain yang dijemurSekarang rendam dengan Basic H tengah hari nanti  add on fresh laundry dan fabric softer shaklee..Masa nak basuh,
baju bersih, tangan tak rosak, bumi yang dah tua ni pun selamat

Perbezaan SOYA SHAKLEE

Selalu sangat dengar orang cakap jangan minum soya tak elok untuk perut.
Soya memang favourite saya biarlah apa orang nak cakap..heee~Ada jugak mitos cakap banyak minum soya waktu hamil boleh sebabkan anak yang bakal lahir nanti berisiko kulit sensitif.Sekarang bila saya mula banyakkan membaca dan study tentang soya baru saya faham kenapa ramai yang sebarkan mitos begitu. Memang sifat soya tu berasid.Jadi bila kita minum dengan banyak boleh menyebabkan sakit perut dan ganggu sistem badan kita yang lain. Tak heranlah kalau kulit pun jadi sensitif.TAPI..
Itula bezanya soya shaklee berbanding soya lain. Saintis shaklee dah add on unsur kalsium dalam esp utk meneutralkan asid dalam kacang soya😊KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA?
-------------------------------1. Ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan hanya memilih soya yang berkualiti tinggi sahaja.2. Kacang soya yang digunakan adalah mengandungi NON GMO (non genetically modified organism) di mana ia diproses me…

Apa itu grey matter?

Assalamualaikum..Saya kenalkan Ni anak saya no 2 @ anak bongsu Buat masa Ni(kehkehkeh)Di lahirkan mei 2010..adiq ni masa kecil dia mengalami masalah pertuturan,macam-macam bahasa keluar dari mulut diaUmur semakin meningkat tapi masih xboleh bercakap dengan lancar,pertuturan agak lambat pada ketika itu..risau?YA sepastinya risau sangat-sangat
Kanak-kanak sebaya dia masa tu semua dah lancar percakapannya kasihan adiq pada masa tu..sampai saya naik TRAUMA nak mengandung lagiSampailah 1 hari saya teringat si #omegaguard Ni
Saya baca,kaji semua kandungan omega Dan terbukti omega membantu kanak-kanak melancarkan pertuturan dimana omega guard Ada #greymatterOkey jom saya share apa itu grey matter dan fungsi omegaGrey matter ini berbeza dengan white matter dalam otak. Grey matter adalah satu komponen penting dalam sistem saraf pusat.Grey matter ni sangat penting kerana ia mengandungi banyak sel neuron. Sel neuron secara ringkasnya adalah berfungsi sebagai penghantar maklumat kepada sel saraf …
Fresh laundry shaklee kesayanganku❤❤❤

Membersih Sepenuhnya

✔Hipoelergik
✔Tiada Kimia bertoksik(no phosphates,porates,nitrates,dyes)
✔Bahan biodegradiasi

Dannnn..
Anda perlu tahu!!

Kebanyakan sabun basuh ada FILLER tau.

apa benda FILLER tu?

filler adalah satu bahan kimia yang dicampurkan pada sabun.
jadi sabun nampak banyak, dan murah.
sedangkan kandungan sabun hanya berapa percent sahaja. yang lebihnya adalah filler.

FILLER ini boleh melekat pada baju. peratikan sabun yg anda guna kalau basuh baju ada melekat tak putih tu?

SABUN SHAKLEE tidak mengandungi filler.
ia menjimatkan air sebab tak perlu guna banyak berbanding sabun yg ada filler.

KEBURUKAN FILLER:
boleh memberi rasa gatal atau alergik pd kulit badan manusia.
baju yg terkena filler mungkin akan membuatkan rengsa pd pemakai jika terkena.

juga ia mesra mesin basuh
tak menyebabkan mesin berkarat.

Sabun dari Shaklee ini adalah sabun berasaskan bahan semulajadi yg selamat untuk digunakan oleh seisi keluarga; malah ia selamat kepa…
☎☎
'Asalamualaikum..

Puan pengedar shaklee tg malim?
Ada ready stock #ESP x?
Boleh hantarkan kerumah saya x?saya Nak urgent Ni,saya ibu menyusu memang amalkan shaklee tapi xsedar stock ESP saya dah habis..bla bla bla'

Alhamdulillah Begitulah panggilan-panggilan hangit yang saya terima setiap Kali customer memerlukan perkhidmatan COD @ cash on delivery suplemen shaklee dari saya..rezeki tu xjangka bagi kami yang menjalankan perniagaan atas talian ni.sangat mudah xperlu keluar rumah untuk menjual malah masa kami flexsibel hanya dari rumah..kalau yang jauh tu kami oder on9 sahaja xperlu keluar rumah,semua hq yang settlekan😊

Btw saya suka COD ni...hihi!!
Sebab apa tau?sebabnya sesambil dalam perjalanan mencari rumah customer saya suka tengok-tengok kawasan rumah customer cantik-cantik..heee~sesambil cuci mata tengok rumah-rumah orang..tu la tabiat saya,xcaya tanya partner saya😊

Kekadang tu ada yang jenis ramah sangat siap suruh masuk rumah dulu hidangkan makanan bagai..Ya Allah.…