Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2016

Manfaat Vitamin C shaklee

Dulu bangun pagi bersin....
Jangan tanya setiap hari ke??Memang setiap hari pun....
Sampai sakit dan luka hidung ni dok tenyeh-tenyehSaya pun makan lah vitamin C tapi saya makan untuk kulit bukannya untuk resdung pun sebenarnya..Tapi kan bila dah lama makan vitamin c saya perasan bangun pagi dah xbersin lagi..dah xtenyeh hidung lagi..Alhamdulillah sekarang dah banyak perubahan...
Gatal-gatal resdung dah makin xder
Kulit pun lembap dan moist je..
Jerawat pun dah jarang nak naik☺Penting vitamin c ni ialah ia menguatkan pertahanan badan kita almaklumlah sekarang macam-macam penyakit zika la,jerebu la..Jadi saya pilih vitamin c shaklee untuk upkan imun kami sekeluargaManfaat utama Vitamin c
✔Meransang pembentukan kolagen  ✔Memperbaiki simptom pendarahan- kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, luka lmbat sembuh, kulit kering, ruam, kulit kasar
✔Peningkatan sistem imun- membina sel darah merah yg sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman
✔Memer…

Apa itu grey matter?

Saya kenalkan Ni anak saya no 2 @ anak bongsu Buat masa Ni(kehkehkeh)

Di lahirkan mei 2010..adiq ni masa kecil dia mengalami masalah pertuturan,macam-macam bahasa keluar dari mulut dia😂

Umur semakin meningkat tapi masih xboleh bercakap dengan lancar,pertuturan agak lambat pada ketika itu..risau?YA sepastinya risau sangat-sangat😭😭
Kanak-kanak sebaya dia masa tu semua dah lancar percakapannya kasihan adiq pada masa tu..sampai saya naik TRAUMA nak mengandung lagi😂

Sampailah 1 hari saya teringat si #omegaguard Ni

Saya baca,kaji semua kandungan omega Dan terbukti omega membantu kanak-kanak melancarkan pertuturan dimana omega guard Ada #greymatter

Okey jom saya share apa itu grey matter dan fungsi omega




Grey matter ini berbeza dengan white matter dalam otak. Grey matter adalah satu komponen penting dalam sistem saraf pusat.

Grey matter ni sangat penting kerana ia mengandungi banyak sel neuron. Sel neuron secara ringkasnya adalah berfungsi sebagai penghantar maklumat kepada sel saraf la…

Vivix terbukti menyelesaikan masalah kesihatan

"Duit boleh dicari.. macam pepatah selalu kata..Kesihatan kita tiada tolok bandingnya...   VIVIX SHAKLEEDuit ada, tapi kalau sakit pun tak guna juga. Kalau duit takda, sakit pula, lebih parah jadinya. serba tak kena kan?
Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum,Angur Muscadine,Lobak Ungu (yang kaya dengan polifenol yangmenjadikan vivix sangat unik) dan Eldeberi Eropah. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
VIVIX TELAH TERBUKTI MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN SEPERTI DI BAWAH :✔diabetis
✔kolestrol tinggi
✔penyakit kardiovaskular(jantung)
✔tekanan darah tinggi
✔Alzheimer atau nyanyuk
✔arthritis
✔osteoporosis
✔masalah sendi dan tulang
✔gout
Letih
✔metabolisma badan rendah (antara sebab sukar turun berat badan)
✔kanser dan tumormasalah saraflemah imun tahan daya badan- lambat…

Sekali minum Xboleh miss!

~Takleh miss ESP~
IF termiss sekali rs tak sedap jer...
RASA TAK LENGKAP JER HIDUPTudiaaa..Uols tau tak ESP ni la yang orang dok heboh cakap killer product SHAKLEE tuUntuk apa ye ESP ni?●untuk gastrik
●untuk tenaga
●untuk ibu hamil
●untuk kulit cantik
●untuk pekatkan air susu
Dan banyak lagi..Ibu yang menyusu memerlukan protein yg berkualiti utk memastikan susu yg dihasilkan juga berkualiti untuk si anak. Esp adalah sumber protein berkualiti pilihan saya Dan ibu-ibu diluar sana❤❤❤KENAPA IBU MENYUSU SUKA ESP?1.ni kerana protein amat penting untuk mempercepatkan lagi proses penghasilan susu badan. Bila minum Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) ni cepat je breast rasa penuh. Kalau minum sebelum tidur alamatnya bayi akan lena kekenyangan2. Selain untuk membantu penghasilan susu badan, ianya juga membantu mencantikkan kulit si ibu. Siapa tidak mahukan kulit yang cantik kan?
Oleh kerana ia mengandungi protein soya yang memang dikenali sangat bagus untuk kulit, maka tidak ragu lagilah kesa…