Langkau ke kandungan utama

Apa itu grey matter?



Saya kenalkan Ni anak saya no 2 @ anak bongsu Buat masa Ni(kehkehkeh)

Di lahirkan mei 2010..adiq ni masa kecil dia mengalami masalah pertuturan,macam-macam bahasa keluar dari mulut dia😂

Umur semakin meningkat tapi masih xboleh bercakap dengan lancar,pertuturan agak lambat pada ketika itu..risau?YA sepastinya risau sangat-sangat😭😭
Kanak-kanak sebaya dia masa tu semua dah lancar percakapannya kasihan adiq pada masa tu..sampai saya naik TRAUMA nak mengandung lagi😂

Sampailah 1 hari saya teringat si #omegaguard Ni

Saya baca,kaji semua kandungan omega Dan terbukti omega membantu kanak-kanak melancarkan pertuturan dimana omega guard Ada #greymatter

Okey jom saya share apa itu grey matter dan fungsi omega




Grey matter ini berbeza dengan white matter dalam otak. Grey matter adalah satu komponen penting dalam sistem saraf pusat.

Grey matter ni sangat penting kerana ia mengandungi banyak sel neuron. Sel neuron secara ringkasnya adalah berfungsi sebagai penghantar maklumat kepada sel saraf lain. Jadi, lebih banyak neuron, lebih banyak maklumat dihantar.

Lebih banyak grey matter maka lebih banyak maklumat dihantar maka inilah yang boleh mengaitkan dengan kecerdasan otak terutama untuk anak-anak kita.

Grey matter ini melibatkan keupayaan melihat, mendengar, ingatan, emosi, pertuturan, decision making dan juga self control. Boleh nampak kan betapa pentingnya kita merangsang grey matter ini.

Selepas amal omega dalam 2 bulan memang nampak hasilnya..alhamdulillah nampak perkembangan berterusan apabila adiq mula sekolah..jadi mommy-mommy diluar sana jangan risau kalau anak Ada masalah pertuturan,kita ikhtiar sehabis baik dengan cara amalkan suplemen omega guard shaklee Ni..biarlah melabur sedikit untuk anak soleh solehah kita selebihnya mohon doa dari Allah S.W.T

Sekarang kemain banyak cakap sampai xlarat Nak layan

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pengedar Sah Shaklee Tanjong Malim Perak

Assalamualaikum
Selamat pagi ahad. Hujan je dari subuh tadi alhamdulillah semoga Allah S.W.T memberkati Dan merahmati kehidupan kita semua
Untuk anda yang tercari-cari produk shaklee sekitar tanjong malim,behrang,slim river,besout boleh terus berurusan dengan saya.In Shaa Allah ready stock suplemen shaklee untuk anda






Anda xperlu tunggu lama,hanya call@ whatsapp sahaja saya,saya akan hantar terus hingga ke depan pagar rumah anda

Hubungi saya ditalian 0195753504

🍃S A Y A   J U A L   S H A K L E E🍃 #pengedarshakleetgmalim

Kerana 7 Biji Buah Dokong

Buah Dokong sangat sedap bila di nikmati beramai-ramai.Lagi sedap bila makan x ingat dunia.Dek kerana kemanisannya ramai yang lupa bahawasanya dokong ini membawa padah kepada penyebab sakit urat.Dokong tu sejuk orang tua-tua la kata..
7 biji je pun makan semalam hasilnya Ya Allah sakit sungguh urat dan sengal-sengal badan.Insaf dah xmau sentuh dokong dah..serik weh..memang geram tengok buah ni sebab besar-besar,sebelum ni ok je makan tapi semalam lain pulak jadinya..huk-huk.Dah la buah nya murah sekilo Rm2 je semalam tamak haloba beli sampai 5kilo..haha padahnya diri sendiri yang sakit.Lepas ni hati-hati ya memilih buah kegemaran anda.Pastikan tidak berlaku sebegini kerana siksanya sakit urat orang yang pernah alami je dapat rasakanTapi sikit pun xrisau sebab ostematrix penyelamat segalanya.Thanks Ostematrix!!!Jom click sini ramai-ramai tengok OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUMNak dapatkan produk shaklee?Boleh lihat detail dibawah untuk membuat sebarang belian.Konsultasi istimewa selepa…

Cash On Delivery@COD Shaklee Perak

Assalamualaikum.. Selamat menyambut hari Depavaali kepada yang menyambutnya..yang xsambut tu mesti tengah rehat-rehat bersama keluarga kan?dah lunch ke korang??
Ok sambil duduk rehat-rehat tu meh baca entry saya sikit..Harini saya nak tulis bab kawasan yang biasa saya lakukan perkhidmatan CASH ON DELIVERY ataupun singkatannya ialah COD.Sekarang ni lebih ramai suka khidmat ni kerana banyak faedahnya..Lebih cepat barang yang anda ingin milikinya dan yang paling penting jimat pos serta boleh terus face to face saya consult cara pemakanan..
Untuk itu sesiapa yang ingin mendapatkan produk shaklee di area besout,sungkai,trolak,slim river,tg malim boleh hubungi saya di talian 019-5753504(ros)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
 …