Langkau ke kandungan utama

Sekali minum Xboleh miss!

~Takleh miss ESP~
IF termiss sekali rs tak sedap jer...
RASA TAK LENGKAP JER HIDUP

Tudiaaa..

Uols tau tak ESP ni la yang orang dok heboh cakap killer product SHAKLEE tu

Untuk apa ye ESP ni?

●untuk gastrik
●untuk tenaga
●untuk ibu hamil
●untuk kulit cantik
●untuk pekatkan air susu
Dan banyak lagi..

Ibu yang menyusu memerlukan protein yg berkualiti utk memastikan susu yg dihasilkan juga berkualiti untuk si anak. Esp adalah sumber protein berkualiti pilihan saya Dan ibu-ibu diluar sana❤❤❤

KENAPA IBU MENYUSU SUKA ESP?

1.ni kerana protein amat penting untuk mempercepatkan lagi proses penghasilan susu badan. Bila minum Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) ni cepat je breast rasa penuh. Kalau minum sebelum tidur alamatnya bayi akan lena kekenyangan

2. Selain untuk membantu penghasilan susu badan, ianya juga membantu mencantikkan kulit si ibu. Siapa tidak mahukan kulit yang cantik kan?
Oleh kerana ia mengandungi protein soya yang memang dikenali sangat bagus untuk kulit, maka tidak ragu lagilah kesannya pada kulit sungguh mengagumkan.

3. Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) ini membantu untuk menganjalkan payudara. Oleh kerana protein disifatkan sebagai makanan kepada sel, maka sudah tentu protein adalah bahan yang paling penting untuk pembinaan sel-sel baru.
Pembentukan sel-sel baru inilah yang akan menghasilkan keanjalan pada diri seseorang terutamanya ibu yang menyusu.
Usah risau lagi dengan mitos menyatakan menyusukan anak boleh menyebabkan payudara ‘jatuh’ tetapi ibu boleh berbangga dengan mengamalkan Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) hari ini!

4. Cara pengambilannya juga sangat mudah. Hanya bancuhkan sesudu besar ke dalam minuman kegemaran bersama dengan air suam-suam kuku (jangan gunakan air panas kerana akan merosakkan protein di dalamnya). Sangat mudah dan juga ringkas kan. Ibu semua apa ditunggu lagi.. Jom grab ESP

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

Petua Hilangkan Parut Jerawat, Gatal-Gatal dan Selaran Matahari







Parut di bahagian muka atau badan akibat dari jerawat, gatal-gatal disebabkan allergik atau parut akibat selaran matahari akan bertukar menjadi kehitaman. Wajah akan nampak kusam dan tidak bermaya. Begitu juga dengan kulit yang lain.

Parut terbentuk dari proses penyembuhan luka secara semulajadi. Sebab tu la bila jerawat dah mulai kering, ia akan meninggalkan kesan hitam.

Atasi parut jerawat dengan;

Daun Lidah Buaya

- Digunakan sejak zaman dahulu lagi.
- Mempunyai asid amino dan lignin yang amat baik untuk merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baharu.
- Ambil beberapa helai daun lidah buaya, kemudian ambil lendirnya.
- Sapukan lendir tersebut pada parut atau kulit wajah sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Kulit Kayu Manis

- Kisar atau lumatkan beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan bersama sedikit air dan sapukan pada parut.
- Merupakan sejenis rempah ratus untuk menambah perasa dalam makanan.
- Dik…

Pengedar Shaklee Tanjong Malim

Sedang mencari Pengedar Shaklee Tanjong Malim Yang boleh COD(cash on delivery) sekitar kawasan Upsi, Taman Bernam, Taman Slim, Ketoyong, Taman Segar, Simpang 4,Taman Berop, Proton City, Sekiah Makmur, Behrang, Slim River, Besout

Saya Rosnaziana boleh panggil saya puan ros @kakros  Pengedar Shaklee yang sah sedia membantu Dan Akan Cuba sedaya upaya memberikan servise COD Yang terbaik kepada anda In Shaa Allah. pos pun boleh tau,postage seluruh negeri termasuk sabah dan sarawak


Set Suplemen shaklee yang istimewa untuk warga Tanjong Malim

1.Kesihatan Wanita/Lelaki
2.Kecantikkan Wanita(jerawat,jeragat,kulit kering,kulit kusam)
3.Kesihatan Umum
4.Set Hamil
5.Set Berpantang
6.Set Ibu Menyusu
7.Set Kurus
8.Kesihatan Kanak-Kanak
9.Kesihatan Warga Emas
10.Set Resdung
11.Set Asma
12.Set Allergik
13.Set Diabetes
14.Set Senggugut/PMS/Menopause
15.Set Darah Tinggi/Jantung/Kanser/Gout
16.Set Suami Isteri
17.Masalah Rambut Gugur
18.Kecerdasan Otak
19.Detox
20.Antioksidan
21.Sembelit
22.Kesihatan Sendi
23.Kesihatan Tulang

Resepi Kerang Goreng Kicap

Disebabkan weekend ni tak kemana-mana makanya terhasilnya hidangan enak ini..hehe..Dari dapur masterchef harini Kerang goreng kicap in da house


Lebih enak dimakan bersama nasi putih panas-panas..masuk je dalam mulut dah mula merasai kenikmatan manis-manis pedas kerang goreng kicap ni..

Sebelum terliur mari mencatat resepi ini
Resepi Kerang Goreng Kicap
Bahan-bahan;
●Sekilo kerang(dicuci bersih) ●3 batang serai ●3 biji bawang besar bersaiz sederhana ●Cili api mengikut tahap kepedasan(siapa suka pedas boleh letak banyak..siapa xsuka 5 biji pun dah pedas ●1 inci halia(jangan banyak-banyak nanti terlebih bau halia ●5 ulas bawang putih (Semua bahan diatas diblend bersama air) ●Kicap ●Gula●Garam






Cara-cara menyediakan
1.bahan yang diblend di tumis sehinga naik bau dan pecah minyak2.masukkan kerang gaul sebati dan tuang kicap 3.tambahkan perasa gula dan garam secukup rasa 4.goreng hingga kerang terbuka mulutnya..hehe 5.Tadaaa..siap dan boleh dihidangkan dan makan dengan nasi panas-panas ye..
Selamat…