Langkau ke kandungan utama

Manfaat Vitamin C shaklee

Dulu bangun pagi bersin....
Jangan tanya setiap hari ke??

Memang setiap hari pun....
Sampai sakit dan luka hidung ni dok tenyeh-tenyeh

Saya pun makan lah vitamin C tapi saya makan untuk kulit bukannya untuk resdung pun sebenarnya..

Tapi kan bila dah lama makan vitamin c saya perasan bangun pagi dah xbersin lagi..dah xtenyeh hidung lagi..

Alhamdulillah sekarang dah banyak perubahan...
Gatal-gatal resdung dah makin xder
Kulit pun lembap dan moist je..
Jerawat pun dah jarang nak naik☺

Penting vitamin c ni ialah ia menguatkan pertahanan badan kita almaklumlah sekarang macam-macam penyakit zika la,jerebu la..

Jadi saya pilih vitamin c shaklee untuk upkan imun kami sekeluarga

Manfaat utama Vitamin c
✔Meransang pembentukan kolagen  ✔Memperbaiki simptom pendarahan- kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, luka lmbat sembuh, kulit kering, ruam, kulit kasar
✔Peningkatan sistem imun- membina sel darah merah yg sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman
✔Memerangi kanser dgn kemampuan antioksidan
✔Mencantikkan kulit - kulit cerah, lambatkan penuaan, sekat pembentukan pigmen penyebab jeragat
✔Memperbaiki insomnia, stress ✔Mengekalkan kolesterol sihat &tekanan darah

Kesan akibat kurang vitamin C dalam badan:

➡Kulit jadi kusam dan kering
➡Kulit cepat berkedut dan nampak lebih ➡tua dari usia sebenar
➡Gusi mudah berdarah
➡Luka lambat sembuh
➡mudah dijangkiti demam dan selsema

Cegah sebelum parah

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

Petua Hilangkan Parut Jerawat, Gatal-Gatal dan Selaran Matahari







Parut di bahagian muka atau badan akibat dari jerawat, gatal-gatal disebabkan allergik atau parut akibat selaran matahari akan bertukar menjadi kehitaman. Wajah akan nampak kusam dan tidak bermaya. Begitu juga dengan kulit yang lain.

Parut terbentuk dari proses penyembuhan luka secara semulajadi. Sebab tu la bila jerawat dah mulai kering, ia akan meninggalkan kesan hitam.

Atasi parut jerawat dengan;

Daun Lidah Buaya

- Digunakan sejak zaman dahulu lagi.
- Mempunyai asid amino dan lignin yang amat baik untuk merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baharu.
- Ambil beberapa helai daun lidah buaya, kemudian ambil lendirnya.
- Sapukan lendir tersebut pada parut atau kulit wajah sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Kulit Kayu Manis

- Kisar atau lumatkan beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan bersama sedikit air dan sapukan pada parut.
- Merupakan sejenis rempah ratus untuk menambah perasa dalam makanan.
- Dik…

Pengedar Shaklee Tanjong Malim

Sedang mencari Pengedar Shaklee Tanjong Malim Yang boleh COD(cash on delivery) sekitar kawasan Upsi, Taman Bernam, Taman Slim, Ketoyong, Taman Segar, Simpang 4,Taman Berop, Proton City, Sekiah Makmur, Behrang, Slim River, Besout

Saya Rosnaziana boleh panggil saya puan ros @kakros  Pengedar Shaklee yang sah sedia membantu Dan Akan Cuba sedaya upaya memberikan servise COD Yang terbaik kepada anda In Shaa Allah. pos pun boleh tau,postage seluruh negeri termasuk sabah dan sarawak


Set Suplemen shaklee yang istimewa untuk warga Tanjong Malim

1.Kesihatan Wanita/Lelaki
2.Kecantikkan Wanita(jerawat,jeragat,kulit kering,kulit kusam)
3.Kesihatan Umum
4.Set Hamil
5.Set Berpantang
6.Set Ibu Menyusu
7.Set Kurus
8.Kesihatan Kanak-Kanak
9.Kesihatan Warga Emas
10.Set Resdung
11.Set Asma
12.Set Allergik
13.Set Diabetes
14.Set Senggugut/PMS/Menopause
15.Set Darah Tinggi/Jantung/Kanser/Gout
16.Set Suami Isteri
17.Masalah Rambut Gugur
18.Kecerdasan Otak
19.Detox
20.Antioksidan
21.Sembelit
22.Kesihatan Sendi
23.Kesihatan Tulang

Resepi Kerang Goreng Kicap

Disebabkan weekend ni tak kemana-mana makanya terhasilnya hidangan enak ini..hehe..Dari dapur masterchef harini Kerang goreng kicap in da house


Lebih enak dimakan bersama nasi putih panas-panas..masuk je dalam mulut dah mula merasai kenikmatan manis-manis pedas kerang goreng kicap ni..

Sebelum terliur mari mencatat resepi ini
Resepi Kerang Goreng Kicap
Bahan-bahan;
●Sekilo kerang(dicuci bersih) ●3 batang serai ●3 biji bawang besar bersaiz sederhana ●Cili api mengikut tahap kepedasan(siapa suka pedas boleh letak banyak..siapa xsuka 5 biji pun dah pedas ●1 inci halia(jangan banyak-banyak nanti terlebih bau halia ●5 ulas bawang putih (Semua bahan diatas diblend bersama air) ●Kicap ●Gula●Garam






Cara-cara menyediakan
1.bahan yang diblend di tumis sehinga naik bau dan pecah minyak2.masukkan kerang gaul sebati dan tuang kicap 3.tambahkan perasa gula dan garam secukup rasa 4.goreng hingga kerang terbuka mulutnya..hehe 5.Tadaaa..siap dan boleh dihidangkan dan makan dengan nasi panas-panas ye..
Selamat…