Langkau ke kandungan utama

Manfaat Vitamin C shaklee

Dulu bangun pagi bersin....
Jangan tanya setiap hari ke??

Memang setiap hari pun....
Sampai sakit dan luka hidung ni dok tenyeh-tenyeh

Saya pun makan lah vitamin C tapi saya makan untuk kulit bukannya untuk resdung pun sebenarnya..

Tapi kan bila dah lama makan vitamin c saya perasan bangun pagi dah xbersin lagi..dah xtenyeh hidung lagi..

Alhamdulillah sekarang dah banyak perubahan...
Gatal-gatal resdung dah makin xder
Kulit pun lembap dan moist je..
Jerawat pun dah jarang nak naik☺

Penting vitamin c ni ialah ia menguatkan pertahanan badan kita almaklumlah sekarang macam-macam penyakit zika la,jerebu la..

Jadi saya pilih vitamin c shaklee untuk upkan imun kami sekeluarga

Manfaat utama Vitamin c
✔Meransang pembentukan kolagen  ✔Memperbaiki simptom pendarahan- kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, luka lmbat sembuh, kulit kering, ruam, kulit kasar
✔Peningkatan sistem imun- membina sel darah merah yg sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman
✔Memerangi kanser dgn kemampuan antioksidan
✔Mencantikkan kulit - kulit cerah, lambatkan penuaan, sekat pembentukan pigmen penyebab jeragat
✔Memperbaiki insomnia, stress ✔Mengekalkan kolesterol sihat &tekanan darah

Kesan akibat kurang vitamin C dalam badan:

➡Kulit jadi kusam dan kering
➡Kulit cepat berkedut dan nampak lebih ➡tua dari usia sebenar
➡Gusi mudah berdarah
➡Luka lambat sembuh
➡mudah dijangkiti demam dan selsema

Cegah sebelum parah

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pengedar Sah Shaklee Tanjong Malim Perak

Assalamualaikum
Selamat pagi ahad. Hujan je dari subuh tadi alhamdulillah semoga Allah S.W.T memberkati Dan merahmati kehidupan kita semua
Untuk anda yang tercari-cari produk shaklee sekitar tanjong malim,behrang,slim river,besout boleh terus berurusan dengan saya.In Shaa Allah ready stock suplemen shaklee untuk anda






Anda xperlu tunggu lama,hanya call@ whatsapp sahaja saya,saya akan hantar terus hingga ke depan pagar rumah anda

Hubungi saya ditalian 0195753504

🍃S A Y A   J U A L   S H A K L E E🍃 #pengedarshakleetgmalim

Kerana 7 Biji Buah Dokong

Buah Dokong sangat sedap bila di nikmati beramai-ramai.Lagi sedap bila makan x ingat dunia.Dek kerana kemanisannya ramai yang lupa bahawasanya dokong ini membawa padah kepada penyebab sakit urat.Dokong tu sejuk orang tua-tua la kata..
7 biji je pun makan semalam hasilnya Ya Allah sakit sungguh urat dan sengal-sengal badan.Insaf dah xmau sentuh dokong dah..serik weh..memang geram tengok buah ni sebab besar-besar,sebelum ni ok je makan tapi semalam lain pulak jadinya..huk-huk.Dah la buah nya murah sekilo Rm2 je semalam tamak haloba beli sampai 5kilo..haha padahnya diri sendiri yang sakit.Lepas ni hati-hati ya memilih buah kegemaran anda.Pastikan tidak berlaku sebegini kerana siksanya sakit urat orang yang pernah alami je dapat rasakanTapi sikit pun xrisau sebab ostematrix penyelamat segalanya.Thanks Ostematrix!!!Jom click sini ramai-ramai tengok OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUMNak dapatkan produk shaklee?Boleh lihat detail dibawah untuk membuat sebarang belian.Konsultasi istimewa selepa…

Cash On Delivery@COD Shaklee Perak

Assalamualaikum.. Selamat menyambut hari Depavaali kepada yang menyambutnya..yang xsambut tu mesti tengah rehat-rehat bersama keluarga kan?dah lunch ke korang??
Ok sambil duduk rehat-rehat tu meh baca entry saya sikit..Harini saya nak tulis bab kawasan yang biasa saya lakukan perkhidmatan CASH ON DELIVERY ataupun singkatannya ialah COD.Sekarang ni lebih ramai suka khidmat ni kerana banyak faedahnya..Lebih cepat barang yang anda ingin milikinya dan yang paling penting jimat pos serta boleh terus face to face saya consult cara pemakanan..
Untuk itu sesiapa yang ingin mendapatkan produk shaklee di area besout,sungkai,trolak,slim river,tg malim boleh hubungi saya di talian 019-5753504(ros)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
 …