Langkau ke kandungan utama

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium

Struktur penting di dalam tubuh badan manusia adalah tulang.Badan kita memerlukan Kalsium yang mencukupi untuk mengekalkan kesihatan tulang kita.Kebiasaanya mereka-mereka yang tidak gemar meminum susu akan menghadapi masalah seperti sakit-sakit kaki,Sakit badan kiranya badan xselesa lah..sengal sana sini

 Tulang merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti jantung,paru-paru,hati,ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-oto tubuh kita secara bebas.Mengekalkan kesihatan secara optima adalah sangat penting untuk mendapatkan kesihatan yang menyeluruh.


◆KENAPA OSTEMATRIX??◆

-Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien penting termasuk kalsium yang dapat membantu kita dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.Ianya juga mengandungi magnesium,vitamin D dan mineral zinc,tembaga dan manganese untuk membantu dala memelihara kesihatan yang baik.Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin juga mudah ditelan(sajian harian sebanyak 4biji tablet sehari dan untuk mendapat hasil yang lebih baik ambil 2 biji siang dan 2 biji sebelum tidur)

*kerana ianya lebih daripada sekadar kalsium*

Ostematrix membekalkan;

◆1000mg(100% pengambilan harian)unsur Kalsium daripada sumber-sumberbyang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi

400mg(100% pengambilan harian)magnesium untuk membanru menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkan tulang

◆400 IU(100% DV)vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kebaikan Ostematrix;

◆Membina tulang dan gigi yang kuat

◆Membantu mengekalkan bacaan tekanan darah yang normal

◆Membantu mengurangkan  simptom-simptom senggugut(PMS)seperti perut kembung(Bloating),kekejangan(Cramps),retensi air(water retention),mudah meradang(irritability)dan kemurungan(moodiness)

◆Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf

◆Membantu perkembangan tubuh badan normal

◆Membantu proses penyimpanan dan pelepasan sesetengah hormon

◆Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggang yang kronik

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan ya


Berminat untuk mendapatkan suplemen shaklee boleh hubungi saya..


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya: whatsapp/wechat/sms 019-5753504 Fb:Rose Nazyiana Fb Pages:cahayacintaku08.blogspot Email:rosnaziana@gmail.com Cod area besout-sungkai-trolak-slim river-tg malim

Ulasan

  1. Saya pun salah seorang peminat ostematrix ni... Bila badan rasa penat yang melampau, cepat-cepat telan 2 biji sebelum tidur.. Mesti cuba!!

    Jom baca ni juga>> Petua Tambah Darah Bagi Ibu Hamil

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pengedar Sah Shaklee Tanjong Malim Perak

Assalamualaikum
Selamat pagi ahad. Hujan je dari subuh tadi alhamdulillah semoga Allah S.W.T memberkati Dan merahmati kehidupan kita semua
Untuk anda yang tercari-cari produk shaklee sekitar tanjong malim,behrang,slim river,besout boleh terus berurusan dengan saya.In Shaa Allah ready stock suplemen shaklee untuk anda






Anda xperlu tunggu lama,hanya call@ whatsapp sahaja saya,saya akan hantar terus hingga ke depan pagar rumah anda

Hubungi saya ditalian 0195753504

🍃S A Y A   J U A L   S H A K L E E🍃 #pengedarshakleetgmalim

Mencari side income tambahan?

Assalamualaikum w.b.t
Hari ini saya nak ajak awak-awak yang sedang mencari bisnes untuk dijadikan sebagai pendapatan sampingan atau tetap, untuk sertai kami dalam bisnes ni.
Berbisnes Shaklee dengan GROUP SHAKLEE NO 1 DI MALAYSIA!
Perkara pertama dalam memilih bisnes ialah PEMILIHAN MENTOR.  
Mentor yang baik akan membawa awak2 kepada kejayaan dunia akhirat. Mentor yang sebaliknya? Naudzubillah.
Jadi saya nak terangkan kelebihan berbisnes Shaklee dengan group saya:

1. COACHING ONE TO ONE Sekiranya awak serious membina empayar bisnes, saya akan bimbing awak secara personal.

2. SISTEM DAN SILIBUS TERSUSUN Saya akan bimbing awak untuk melangkah satu persatu, apa yg perlu awak buat untuk bisnes Shaklee.
3. MENTOR YANG BERPENGALAMAN Saya sudah 4 tahun mengamalkan dan berbisnes Shaklee. Saya pasti dapat menjawab segala persoalan awak dan sama-sama berlari ke puncak jaya.
4. SENTIASA AVAILABLE 24 JAM Saya sentiasa sedia membantu awak di setiap masa awak perlukan. Kerana kita boleh online 24 jam…

Keistimewaan Alfalfa

Assalamualaikum..

Selamat malam semua..lambat rasanya mengarang harini.Hari weekend la katakan bz sokmo dengan aktiviti luar bersama keluarga tersayang..tapi tetap bersemangat nak share dan terus share kekuatan diri ini walaupun letih..hehe

Sebenarnya saya amalkan alfalfa complex.Badan jadi ringan je bila bangun dari tidur..memang bertenaga lah


Meh tambah ilmu sikit malam-malam ni..sambil-sambil dok layan akademi fantasia tu sambil-sambil jeling-jeling sini ya..
20 Manfaat Alfalfa
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahan…