Langkau ke kandungan utama

Tips Awet Muda




Selamat pagi..


Haa sudah apa kaitan Tips awet muda dengan gambar tidur ni..hehe


Okey-okey jom sambung baca..sebenarnya Tips Awet Muda Adalah tidur yang cukup..haaa baru kena dengan tajuk dan gambar kan?


Semestinya dengan tidur yang mencukupi mampu membuat kita akan lebih bertenaga Dan bersemangat Sepanjang hari..bila semangat muka pun senyum je jadi awet muda selamanya


Ni jadual tidur yang selalu saya amalkan hasil perkongsian dari majalah Pa Ma


Kekalkan Jadual Waktu Tidur

Tidur pada waktu yang sama setiap hari termasuk di hujung minggu dan hari cuti. Konsisten setiap hari membuatkan badan anda terbiasa dengan kitaran jadual tidur tersebut

Perhatikan Makan Dan Minum Anda

Jangan masuk tidur jika perut berasa lapar atau terlampau kenyang. Rasa tidak selesa akan membuatkan anda kerap terjaga. Kesan rangsangan nikotina, kafein dan alkohol yang mengambil masa berjam-jam untuk hilang juga akan mengganggu tidur anda


Cipta Ritual Waktu Tidur

Lakukan perkara yang sama setiap malam sebelum tidur seperti mandi air panas, membaca buku atau mendengar muzik yang menenangkan sebagai peringatan kepada badan untuk berehat. Elakkan menggunakan peralatan elektronik dalam ritual waktu tidur

Berada Dalam Keadaan Selesa

Hias bilik tidur dengan gaya yang sesuai untuk tidur seperti lampu tidur yang malap dan warna cat bilik yang menenangkan. Tilam dan bantal yang berkualiti amat penting. Pilih tilam dan bantal mengikut keselesaan anda

Jangkamasa Tidur Petang

Tidur petang yang panjang boleh mengganggu waktu tidur yang sepatutnya terutama penghidap insomnia. Hadkan waktu tidur petang selama 10 hingga 30 minit sahaja dan hanya pada waktu rembang petang

Lakukan Aktiviti Fizikal Dalam Rutin Seharian Anda

Aktiviti fizikal secara berkala boleh membuatkan anda mendapat tidur yang berkualiti serta lebih cepat tidur. Namun, jangan bersenam ketika menghampiri waktu tidur

Pengurusan 

Tekanan terutamanya di tempat kerja boleh menyebabkan seseorang susah untuk tidur kerana banyak berfikir

Belajar untuk menguruskan tekanan di sekeliling seperti menjadi seorang yang lebih teratur dalam hidup dengan membahagikan perkara yang penting dan kurang penting

Untuk dapatkan tidur yang lena suplemen shaklee ada jalan penyelesaiannya iaitu B Complex Shaklee



B complex terkenal untuk menukarkan makanan menjadi tenaga lagi-lagi bila datang rasa stress, down, depression.. telan je sebijik b complex...sebabnya ini adalah antara simptom-simptom yang menunjukkan  KEKURANGAN vitamin B dalam badan..so untuk stabilkan keadaan dan emosi dari jadi lagi teruk makanya B-complex mungkin boleh membantu.Sebotol ada 120 biji dan sebotol tahan 4bulan..sangat berbaloi-baloi.

Dapatkan B Complex sekarang dari saya dengan harga Rm53.75


Konsultasi percuma selepas pembelian dari saya




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
Fb:Rose Nazyiana
Fb Pages:cahayacintaku08.blogspot Email:rosnaziana@gmail.com
Cod area besout-sungkai-trolak-slim river-tg malim

Ulasan

  1. Dah lama tak dapat tidur yang cukup. Almaklumlah.. supermommy. Semoga pengorbanan ini berbaloi.

    BalasPadam
  2. tak tahu pulak nak tidur pun kena ada jadual...selalunya ikut mata je...bila mata betul-betul tak boleh buka baru masuk tidur.

    BalasPadam
  3. Untuk awet muda, kita digalakkan untuk tidur sebelum jam 10 malam. Disamping itu, minuman air putih amat diperlukan oleh badan. Air putih perlu diminum setiap kali bangun pagi.

    Jom tambah ilmu dengan blog di Aju@VitaSyopz Pilih Suplemen yang Betul

    BalasPadam
  4. betul tu.. tidur yang cukup amat penting.. kalau tak cukup tidur dan nak kena bangun awal, alamtnya pening kepala la pastu mula lah moody je..

    BalasPadam
  5. Sebagai seorg supermama shida memang menitik beratkan penjagaan diri..
    cuma skrg ni shida mgalami insomia.. sehari 1 jam ja tido..sehingga tpaksa ambik ubat tido..
    tapi sekarang shida cuba amalkan.esp bcom dan oste. Alhamdulillah..tido dah ok.

    BalasPadam
  6. banyak petua awet muda...salah satu yer sentiasa berada dlm keadaan berwuduk...insyaAllah..
    jom baca: Rawat Keputihan Semasa Hamil

    BalasPadam
  7. vit b comp mmg dah jadi vitamin wajib dah ha..

    AKU TAK NAK STRESS

    BalasPadam
  8. Nak awet muda gak lah... Thanks for sharing this tips...

    Nak tips mata cantik tak??? Jom baca sini>>> Tips Tingkatkan Kesihatan Mata Agar Lebih Sihat Dan Cantik Bak Artis Korea

    BalasPadam
  9. Memang penting jugak kan bab2 tidur ni..

    BalasPadam
  10. Saya suka makan Ostematrix sebelum tidur. Bangun tidur segar je..

    Makanan untuk tingkatkan kesuburan pesakit PCOS

    BalasPadam
  11. Saya pula, sejak esp Shaklee, boleh kata selesai masalah insomnia

    BalasPadam
  12. Memang untuk mendapatkan kulit yang cantik kita harus tidur dengan cukup dan hindari tidur yang terlalu larut. Amalakan pengambilan vitamin seperti B complex yang baik untuk menenangkan pikiran. Thanks for info dear.

    Sanggup Tinggalkan Mak Dirumah Hanya Kerana Mak Sakit Lutut

    BalasPadam
  13. Tq for sharing rose...jom tido awal.hehee...

    BalasPadam
  14. Rehat cukup insyaAllah badan cergas. Nak add-on bcomplex is extra. Bagus untuk kawal stress dan mood swing.

    BalasPadam
  15. Awet Muda idaman semua wanita.Nak ikut jadual tido agak susah jadi ambik supplement lagi senang bg saya

    BalasPadam
  16. tq atas perkongsian,tidur yang berkualiti dan mencukupi dapat kekal awet muda

    BalasPadam
  17. Memang seronok kalau awet muda ni. Dah masuk 30++ kita disangka baru 20+=. Sebagai wanita, penampilan memang harus dijaga.

    Tips Hilangkan Angin Dalam Badan

    BalasPadam
  18. sama jugak dengan saya...memang jadual tidur tak menentu..malam memang tak lena, asyik jaga suskan baby...tapi xpe, esp dan vit c kan ada untuk awet muda jugak...hihi

    BalasPadam
  19. Cantik sangat subjektif. Cantik di luar perlukan gaya hidup sihat dan pemakanan seimbang, pengambilan suplemen dan cantik dalaman perlukan makanan rohani seperti berzikir, membaca al Quran dan amalan-amalan sunat yang lain.

    Boleh Ke Minum Air Sejuk Semasa Hamil

    BalasPadam
  20. tang bcomplex tu mak jemah suka..sangat membantu untuk skin complexion yang cantik..

    BalasPadam
  21. Good info...tdo yg ckup mmg bgus utk kesihatan yg sihat....

    http://mummyfarisharyyan.blogspot.com

    BalasPadam
  22. kaum wanita kena la amalkan tisps awet muda ni. maklumlah nak sentiasa nampak muda kat mata suami.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerana 7 Biji Buah Dokong

Buah Dokong sangat sedap bila di nikmati beramai-ramai.Lagi sedap bila makan x ingat dunia.Dek kerana kemanisannya ramai yang lupa bahawasanya dokong ini membawa padah kepada penyebab sakit urat.Dokong tu sejuk orang tua-tua la kata..
7 biji je pun makan semalam hasilnya Ya Allah sakit sungguh urat dan sengal-sengal badan.Insaf dah xmau sentuh dokong dah..serik weh..memang geram tengok buah ni sebab besar-besar,sebelum ni ok je makan tapi semalam lain pulak jadinya..huk-huk.Dah la buah nya murah sekilo Rm2 je semalam tamak haloba beli sampai 5kilo..haha padahnya diri sendiri yang sakit.Lepas ni hati-hati ya memilih buah kegemaran anda.Pastikan tidak berlaku sebegini kerana siksanya sakit urat orang yang pernah alami je dapat rasakanTapi sikit pun xrisau sebab ostematrix penyelamat segalanya.Thanks Ostematrix!!!Jom click sini ramai-ramai tengok OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUMNak dapatkan produk shaklee?Boleh lihat detail dibawah untuk membuat sebarang belian.Konsultasi istimewa selepa…

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

Petua Hilangkan Parut Jerawat, Gatal-Gatal dan Selaran Matahari







Parut di bahagian muka atau badan akibat dari jerawat, gatal-gatal disebabkan allergik atau parut akibat selaran matahari akan bertukar menjadi kehitaman. Wajah akan nampak kusam dan tidak bermaya. Begitu juga dengan kulit yang lain.

Parut terbentuk dari proses penyembuhan luka secara semulajadi. Sebab tu la bila jerawat dah mulai kering, ia akan meninggalkan kesan hitam.

Atasi parut jerawat dengan;

Daun Lidah Buaya

- Digunakan sejak zaman dahulu lagi.
- Mempunyai asid amino dan lignin yang amat baik untuk merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baharu.
- Ambil beberapa helai daun lidah buaya, kemudian ambil lendirnya.
- Sapukan lendir tersebut pada parut atau kulit wajah sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Kulit Kayu Manis

- Kisar atau lumatkan beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan bersama sedikit air dan sapukan pada parut.
- Merupakan sejenis rempah ratus untuk menambah perasa dalam makanan.
- Dik…

Pisang Goreng Cheese Coklat Sedap Licin Dalam Masa 5minit

Pisang Goreng Cheese Coklat Sedap Licin Dalam Masa 5minit
Petang-petang sejuk macam ni sedapnya dapat nikmati pisang goreng cheese coklat dengan teh panas-panas..kebetulan dengan rajinnya harini p scrool fesbuk nampak la anak downline ni dok tulis pisang goreng cheese coklat petang ni ada jual..laju lah si mak ni ambil telefon dok berwhatsapp si kak nana..dengan rakusnya oder 10pieces dengan harga Rm4.00



Jeng-jeng..jangan terliur ya sebab memang sedap Pisang goreng cheese coklat ni..yang berada di kawasan besout,sungkai perak boleh dapatkan pisang goreng cheese coklat ni dengan kak nana ye..sangat berbaloi 5 pieces Rm2,10 pieces Rm4..sedap,murah dan berbaloi-baloi..
Sebelum ni dok tengok kat fesbuk je tapi yang jualnya jauh-jauh..masuk tv pun yang jualnya di area KL..masa tu leleh air liur je la..hehe
Sekarang tak perlu terliur lagi..nak oder call ataupun Whatsapp je kak nana ditalian 017-5414744..
Yang berada di area besout nak rasa pisang goreng cheese coklat boleh hubungi kak nana teru…