Langkau ke kandungan utama

MyImam Demam Dan Batuk

Wabak Demam dan batuk semakin cepat mendekati kanak-kanak sekarang ni..jadi kita sebagai ibu bapa haruslah memainkan peranan penting untuk mengatasi masalah ini





MyImam ni asalnya batuk-batuk biasa je,selang 2hari kemudian tiba-tiba panas badan..tengoklah tu dah makin kurus..sedih rasanya bila lihat MyImam berkeadaan begini.Tapi menjaga anak sakit juga dapat pahala makanya saya kuat semangat juga lalui ujian ini..so Chewable Vita-C Plus saya bagi sehari 5biji pada myimam..



Pentingnya Chewable Vita-C Plus ni untuk anak-anak ialah;

1-Melindungi daripada jangkitan dan selsema serta meningkatkan sistem imuniti

2-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu,fungsi kelenjar adrenal dan juga mendapatkan gusi dan gigi yang sihat 

3-Sangat sesuai pada kanak-kanak kerana tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi kanak-kanak mudaj

4-Tidak mengandungi sebarang pewarna,perasa,pemanis ataupun pengawet tambahan

5-1 biji chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

Berbalik kepada cerita myImam tadi saya bawa checkup siang tadi rupanya suspek asma pulak..patutlah bila malam dan sejuk myImam batuk tak henti-henti mujur cepat bertindak..tanya punya tanya maybe myImam alah kepada soya,kekacang..So barulah saya tahu asma ni sebenarnya banyak jenis..myImam ni pula memang amal susu soya Isomil Plus..jadi harini memang buat kajian lah stopkan susu bagi air masak je banyak-banyak

1lagi vitamin penting untuk yang penghidap asma iaitu Omega Guard Shaklee



Kebaikan Omega Guard 


1-Batuk semakin berkurangan
2-Selsema cepat baik
3-Semput/asma dapat dikurangkan

Kalau ikutkan banyak lagi cerita omega ni tapi yang lain dientry lain ye..memang terlalu banyak kebaikan omega ni..pssstttt bulan ni bulan promo omega guard november ini..yang baru nak mencuba tu boleh dapatkan sekarang  kerana memang tepat dah masanya dah ni..harga yang tersangat-sangat mampu milik..


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ---------------------------------- ----------------- Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya:
whatsapp/wechat/sms 019-5753504
Fb:Rose Nazyiana
Fb Pages:cahayacintaku08.blogspot Email:rosnaziana@gmail.com
Cod area besout-sungkai-trolak-slim river-tg malim

Ulasan

  1. Cepat sembuh sayang....minum ubat dan vitamin shaklee yea.....kesian mama kalau adik tak sihat. Ok..jangan miss minum ubat yea..

    BalasPadam
  2. Alahai kesiannya..semoga cepat sembuh,minum aor masak banyak2 ye

    BalasPadam
  3. Cian dia demam..cepat2 sembuh ye sayang

    BalasPadam
  4. Moga cepat sihat ye myimam sayang. :)

    BalasPadam
  5. Semoga cepat sembuh ye..nnti minum mealshake bg selera mkn btambah..nnti bam..bam la balik..

    BalasPadam
  6. Semoga cepat sembuh sayang....mujur ada omega dekat rumah kan

    BalasPadam
  7. semoga cemput sembuh ya ank kesayangan rose...nanti boleh main

    BalasPadam
  8. Semoga lekas2 sembuh...aamiin..

    BalasPadam
  9. Cepat sembuk ya Sayang.. Jangan ragu-ragu lagi kerana supplement Shaklee terhebat dan terbukti dengan ujian klinikal.

    Suplement Shaklee nie memang terbaik dan sesuai untuk anak-anak dan orang dewasa. Chewable Vita C mempunyai kandungan Bioflavonoid dan Rose hip. Sangat membantu dalam membentuk dan meningkatkan system pertahanan semulajadi badan anak-anak kita. Manakala OmegaGuard terbukti berkesan menghalang tubuh dari terkena jangkitan demam, selesema dan batuk. Ianya mengandungi EPA dan DHA..

    Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai supplement untuk anak-anak sila la layari blog dan bace entri saya mengenai Apa Kata Ibu Bapa Mampukah Vitamin Shaklee membantu Kesihatan Anak-anak

    BalasPadam
  10. Tq untie2 semua..ya shaklee sangat membantu..mujur ditemukan shaklee dari awal kalau x mau admit hospital ni

    BalasPadam
  11. Semoga tak berpnjngan dan cepat sembuh..


    ninyfariza82.blogspot.com/2014/06/petua-menjaga-anak-demam.html

    BalasPadam
  12. Cepat sembuh ye anak soleh.. Anak2 syurga saya pun cepat sembuh dengan chewable vita c ni.. tak perlu makan ubat dh sekarang..

    #drugs_free
    http://zarahealthylife.blogspot.com

    BalasPadam
  13. Moga cpt sembuh..
    Http://kasihabdul.blogspot.com

    BalasPadam
  14. Kesian kalau tgk anak2 demam kan? Musim skarang nie xmenentu. Minum air masak bnyk2 tau. Smoga cepat sembuh...

    http://jommsihatdancantik.blogspot.com/2014/11/manfaat-memakan-pisang.html?m=1

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kerana 7 Biji Buah Dokong

Buah Dokong sangat sedap bila di nikmati beramai-ramai.Lagi sedap bila makan x ingat dunia.Dek kerana kemanisannya ramai yang lupa bahawasanya dokong ini membawa padah kepada penyebab sakit urat.Dokong tu sejuk orang tua-tua la kata..
7 biji je pun makan semalam hasilnya Ya Allah sakit sungguh urat dan sengal-sengal badan.Insaf dah xmau sentuh dokong dah..serik weh..memang geram tengok buah ni sebab besar-besar,sebelum ni ok je makan tapi semalam lain pulak jadinya..huk-huk.Dah la buah nya murah sekilo Rm2 je semalam tamak haloba beli sampai 5kilo..haha padahnya diri sendiri yang sakit.Lepas ni hati-hati ya memilih buah kegemaran anda.Pastikan tidak berlaku sebegini kerana siksanya sakit urat orang yang pernah alami je dapat rasakanTapi sikit pun xrisau sebab ostematrix penyelamat segalanya.Thanks Ostematrix!!!Jom click sini ramai-ramai tengok OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUMNak dapatkan produk shaklee?Boleh lihat detail dibawah untuk membuat sebarang belian.Konsultasi istimewa selepa…

Pengedar Shaklee Tanjong Malim

Sedang mencari Pengedar Shaklee Tanjong Malim Yang boleh COD(cash on delivery) sekitar kawasan Upsi, Taman Bernam, Taman Slim, Ketoyong, Taman Segar, Simpang 4,Taman Berop, Proton City, Sekiah Makmur, Behrang, Slim River, Besout

Saya Rosnaziana boleh panggil saya puan ros @kakros  Pengedar Shaklee yang sah sedia membantu Dan Akan Cuba sedaya upaya memberikan servise COD Yang terbaik kepada anda In Shaa Allah. pos pun boleh tau,postage seluruh negeri termasuk sabah dan sarawak


Set Suplemen shaklee yang istimewa untuk warga Tanjong Malim

1.Kesihatan Wanita/Lelaki
2.Kecantikkan Wanita(jerawat,jeragat,kulit kering,kulit kusam)
3.Kesihatan Umum
4.Set Hamil
5.Set Berpantang
6.Set Ibu Menyusu
7.Set Kurus
8.Kesihatan Kanak-Kanak
9.Kesihatan Warga Emas
10.Set Resdung
11.Set Asma
12.Set Allergik
13.Set Diabetes
14.Set Senggugut/PMS/Menopause
15.Set Darah Tinggi/Jantung/Kanser/Gout
16.Set Suami Isteri
17.Masalah Rambut Gugur
18.Kecerdasan Otak
19.Detox
20.Antioksidan
21.Sembelit
22.Kesihatan Sendi
23.Kesihatan Tulang

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

Petua Hilangkan Parut Jerawat, Gatal-Gatal dan Selaran Matahari







Parut di bahagian muka atau badan akibat dari jerawat, gatal-gatal disebabkan allergik atau parut akibat selaran matahari akan bertukar menjadi kehitaman. Wajah akan nampak kusam dan tidak bermaya. Begitu juga dengan kulit yang lain.

Parut terbentuk dari proses penyembuhan luka secara semulajadi. Sebab tu la bila jerawat dah mulai kering, ia akan meninggalkan kesan hitam.

Atasi parut jerawat dengan;

Daun Lidah Buaya

- Digunakan sejak zaman dahulu lagi.
- Mempunyai asid amino dan lignin yang amat baik untuk merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baharu.
- Ambil beberapa helai daun lidah buaya, kemudian ambil lendirnya.
- Sapukan lendir tersebut pada parut atau kulit wajah sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Kulit Kayu Manis

- Kisar atau lumatkan beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan bersama sedikit air dan sapukan pada parut.
- Merupakan sejenis rempah ratus untuk menambah perasa dalam makanan.
- Dik…